Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sül át rendesen a...

Miért nem sül át rendesen a kuglófom? Nyers belül.

Figyelt kérdés

Így csinálom:Mazsolás kuglóf!:)


40 dkg liszt

8 dkg puha vaj

8 dkg cukor

3 tojássárgája

2,5 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg mazsola

reszelt citromhéj

vaníliaaroma

csipet só


Elkészítés:

A cukrot a vajjal és a tojássárgájával habosra keverjük.Az élesztőt fél dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk,majd a tojásos keverékhez öntjük.Ezután beletesszük a tejet,a lisztet,a citromhéjat,a mazsolát és egy kevés vaníliaaromát.Jól eldolgozzuk,majd 15 percig fakanállal jól felverjük.Puha tésztát kapunk, amit kivajazott kuglófformába öntünk.Még 50 percig kelesztjük.30 perc alatt,jó meleg sütőben készre sütjük.Ha kész,kivesszük,hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk és bőven megszórjuk porcukorral.


2010. jan. 23. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én géppel szoktam felverni.A 15 perc elég kevésnek tűnik.De ez a mennyiség nem sül át 30 perc alatt.Tegyél a sütőbe egy kis tálba vizet,amikor elkezded sütni (Ez minden kelt tésztánál jó).Ha letelt a 30 perc,egy hústűt szúrj a kuglóf közepébe,ha a tűn még nyers a tészta,akkor süsd tovább,amig a tű száraz lesz.

Ha esetleg nagyon barnul a teteje,tegyél rá egy papírt,így nem ég meg a teteje.

Ha kiveszed a sütőből,még melegen ecsettel kend be cukros tejjel.Ettől puha és fényes lesz a teteje,a belseje pedig omlós.

2010. jan. 23. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet sok a tej? Próbáld 1,5 dl vel... Mert igy ránézésre,elvileg jól kéne sikerülnie!
2010. jan. 23. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha kevesebb tejjel csinálom túl kemény a tészta.

2010. jan. 23. 20:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen a formád? Nekem is mindig nyers maradt, amíg rájöttem, hogy olyan forma kell, aminek a közepe is lyukas, különben olyan vastag a tészta, hogy otthoni körülmények között csak 1-1,5 óra alatt sül át.

A recepted szerintem tökéletes. A 15 perc keverés is elég lehet, ha jól csinálod (jó hólyagosra), hiszen utána 50 percig keleszted a tésztát! A 30 perc sütés nagyon kevés, csak akkor elég, ha a fent leírt lyukas kuglófformában vagy két kisebben sütöd. Tűpróbával könnyen ellenőrizheted sütés közben.

2010. jan. 24. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Középen lyukas a formám.A sütés ideje több szokott lenni csak a receptet ami alapján csinálom így másoltam be,amúgy bő 1 órát sütöm.

2010. jan. 24. 10:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!