Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagymennyiségű hagyma krémleve...

Nagymennyiségű hagyma krémleves keserű mellékízt produkált. Vajon miért?

Figyelt kérdés
Elkészítettem már a receptet korábban, isteni finom volt, de az eredeti recept csak nagyjából két főre elegendő mennyiséget ír. Gondoltam, megcsinálom az egész családnak, így megháromszoroztam a mennyiségeket, viszont a másfél kiló hagymát nem akartam egyesével felkockázni, mert a szemem bánta volna, ezért egy automatikus reszelővel lereszeltem. Az eredmény finom lett, de sajnos egy kicsit kellemetlen kesernyés utóíz társul hozzá, pedig az alapanyagok frissek voltak. Elképzelhető, hogy a hagyma lereszelése okozta a gondot, hiszen így levet is eresztett az?

2014. nov. 5. 11:57
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem hiszem, hogy ez lett volna a baj. Nem égetted egy kicsit oda a hagymát? Akkor szokott keserű lenni.
2014. nov. 5. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Az odaégetés nem valószínű, a hagyma teljesen áttetsző lett, sehol sem voltak kozmálásra utaló jelek. Bármi egyéb lehetőségről tudsz?
2014. nov. 5. 12:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Milyen fűszereket tettél bele? Csak azért kérdezem, mert előfordulhat, hogy a régi vagy a szárított fűszerek okozzák a kesernyés ízt.

Igazán sajnálom, hogy egy ilyen finom leves félresikerült, nagy bosszúság lehet! :-(

Nem merem ajánlani, hogy önts bele egy kevés folyékony tejfölt, mert esetleg az is odavész... De talán két-három szem félbevágott krumplival megpróbálkozhatnál.

2014. nov. 5. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Elöfordulhat, hoyg a reszelés volt a gond, amennyben a reszelö nem volt elég éles, és roncsolta a hagymát darabolás helyett.
2014. nov. 5. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Több alkalommal jártam úgy ahogy te. És azt tapasztaltam, hogy a hagyma az oka. Ha a bajuszgyökere és a szára között jól megnyomod és kőkemény, akkor nem lesz keserű. Ha csak egy kicsit is puha, vagy ruganyos, akkor ne használd erre a célra.
2014. nov. 5. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, a hagyma minősége nem lehetett tökéletes.

Én mindkét végét eléggé levágom, mert sokszor előfordul, hogy a héj alatt, főleg a végeknél nem ép, egészséges.

a reszelés nem lehet gond, mert gondolom teljesen homogén állagúra reszelted, és, ahogy írtad, nem is pörkölődött meg.

Lehet, hogy sosem tudjuk meg mi volt a valódi oka :/

2014. nov. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért nem hiszem, hogy a hagyma túl puha lett volna, ha reszelni lehetett...

Tényleg előfordulhat, hogy sosem fogunk rájönni!

De kár érte, meg a munkáért is.

2014. nov. 5. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, imádom ezt a levest, úgyhogy még többször is megpróbálkozok majd vele. Abban reménykedem, hogy a hagyma volt silány minőségű, mert ez elkerülhető az elkövetkezendőkben.
2014. nov. 10. 12:00
 9/10 anonim válasza:
100%
Tudom már régi kérdés, de hátha segít valakinek. Ha a hagymaleves keserű lett akkor a levest vagy 15 perccel tovább főzd fedő nélkül és az elvesztett vizet pótóld. (ha esetleg habos a teteje fölözd le a habot kanállal.) Egy minimális keserűség megmarad, de ehető lesz. Nem tudom miért, de nekem mindig beválik. Próbáljátok ki háta…
2019. máj. 23. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Pécsi Viki válasza:
100%
Nagyon szépen köszönöm az utolsó ember válaszát! Életmentő volt! Na jó ez azért túlzás, de anyósomnak és apósomnak is főztem úgyhogy megmentett egy nagy beégéstől... azon gondolkozom mit tudtam volna mondani mi lett a hagymakrémlevessel... kiborult? Olyan jól sikerült hogy megettük amit kész lett? Vagy mit mondtam volna... de hála neked nem kell kitalálnom semmit. Köszönöm!
2023. máj. 31. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!