Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor párolog el a borból az...

Mikor párolog el a borból az alkohol sütés közben?

Figyelt kérdés
Serpenyőben sütök csirkecombokat, és tudom hogy 78 fokon forr az alkohol, de ahogy elkezd forrni, már jó is? Köszi a válaszokat!

2015. jan. 14. 12:06
 1/6 Phoney ***** válasza:
100%-ban csak a vízzel együtt fog elpárologni, szóval a válasz attól függ, hogy mennyi bor jut egy adag ételre, és miért akarsz alkoholmenteset (gyerek miatt, autóvezetés miatt, stb.) Ha csak kevés borról van szó, akkor lényegében alkoholmentes lesz az étel, mire megsül a hús.
2015. jan. 14. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
kb 2 deci borról van szó, és csak akkor rakhatom bele a csirkét ha már elpárolgott az alkohol. na de ezt honnan fogom tudni?
2015. jan. 14. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:
1-2 perc forralás után biztosan elpárolog az alkohol jelentős része
2015. jan. 14. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha felforrt, akkor gyakorlatilag elpárolog belöle az alkohol. De miért csak akkor rakhatod bele a csirkét? Mert ennek így semmi értelme sincs.
2015. jan. 14. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha csirkecombot akarsz sütni és borral párolni, akkor minden esetben ELÖSZÖR sütik körbe a húst a serpenyöben, UTÁNA felöntik a borral - azaz elöbb kerül bele a hús, mint a bor. De mire a leve annyira elfö, hogy szaftja elgyen, addigra nincs benne semmi alkohol.


Azt azonban nem értem, hogy gondolod, hogy elöször elpárologtatod az alkoholt, utána teszed bele a csirkét - így nem lesz belöle semmi normális étel.

2015. jan. 14. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maradj a zacskós levesnél...
2015. jan. 14. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!