Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Majoránna, rozmaring, oregánó,...

Majoránna, rozmaring, oregánó, bazsalikom. Milyen ételekbe használjátok? És miket használtok még pluszba az iz fokozásáért?

Figyelt kérdés
Ha tudjátok akkor annak is örülnék, ha tudnátok csoportositani h általában mibe teszitek azt a bizonyos fűszert. (Leves, főzelék, húsok)
2010. febr. 10. 07:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
pizza
2010. febr. 10. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Pizzához pl. én csak az oregánóból teszek..Te?
2010. febr. 10. 07:39
 3/15 anonim ***** válasza:
én ezek közül kettőfélét teszek szinte minden ételbe és váltogatom.finom ízeket lehet kihozni
2010. febr. 10. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

Rozmaringot nem nagyon használom semmibe.

Oregánót és a bazsalikomot csak az olaszos ételekbe teszek,mint a milánói szósz,bolognai szósz,meg ami paradicsomos,de csak óvatosan mert igen erőteljes íze van.

Illetve ha salátát készítek akkor az öntetbe szoktam használni ízfokozónak.

2010. febr. 10. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Értem..Én pl. bazsalikomot nem nagyon tudom, hogy mibe használjam...A rozmaringot meg inkább mártásos dolgokba használo.Levesekbe pl használja valaki?S ha igen akkor melyiket.
2010. febr. 10. 07:58
 6/15 anonim ***** válasza:

A majorannát ne felejtsd el az egyik leg közkedveltebb fűszer nálam,teszek belőle a husi levesbe egy csipetet,a krumplifőzelékbe,a pörköltbe,a sült húsokhoz,a paprikás krumpliba.

A rozmaringot salátához használom.

A bazsalikomot és oregánót paradicsomos ételekhez, amihez kell egy kiserőteljesebb ízfokozás mint pl.:az olaszos kajákhoz,mártásokhoz,szószokhoz.

És szinte mindenbe teszek vegetát.Van aki nem kedveli de nekem bevált.

2010. febr. 10. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Pluszba tudnátok ajánlani más fűszereket? Amiket persze ti is használtok és nagyon bevált az ize. Mert sokszor van olyan h nem tetszik az ize valaminek de egyszerűen nem tudom finommá,jó kis fűszeressé varázsolni.
2010. febr. 10. 08:05
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia! nem írtátok a legkézenfekvőbb fűszert a borsot.már többféleét lehet kapni, most fedeztem fel a Horváth Rozi

fokhagymaborsot és a színesborsot.szinte mindenbe teszek valamilyen borsot, alapvető nálunk a fekete és fehérbors.

cserepes fűszerek közül a snidlinget és a bazsalikomot használom. a friss bazsalikomlevél paradicsomsalátával, mozzarellával nagyon finom.

2010. febr. 10. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Bazsalikom:zöldborsó,paradicsomos ételek,húspácok,saláták

Boróka : sertés sültek

Citromfű: gyümölcslevesek,szószok

Gyömbér:Húslevesek,sertés és marhahús ételek

Kakukkfű:főzelékek,húsételek

Lestyán:levesek,főzelékek,mártások (ez a valódi vegeta-növény,a bolti egy vacak utánzat,tele sóval és egyébbel,soha nem használom)

Majoranna:töltelékekbe,baromfihúsokhoz,májas ételekbe

Rozmaring:zöldség levesek,főzelékek,sültekhez,gombás ételekhez,baromfi ételek

Tárkony:levesek,főzelékek,sültek

Zsálya:levesek,főzelékek,vadhúsok

Oreganó:paradicsomos,olaszos ételekhez

Sáfrányos szeklice: húslevesbe

Általában egy-egy ételbe keverem a fűszereket.Mindből csak egy csipetnyi kell,és "kísérletezés " eredménye az ízhatás elérése.

2010. febr. 10. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Jujjj nagyon köszönöm utolsó!!! Pont ilyen válaszra vártam!!!
2010. febr. 10. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!