Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hülye kérdés, de nagyon kezdő...

Hülye kérdés, de nagyon kezdő vagyok. Ma vettem füstölt tarját, és azt mondta az eladó hogy áztassam be. Ezt hogy? Vízbe berakom és kész? Mennyi időre?

Figyelt kérdés
Székelykáposztával kísérletezek holnap, és ebbe kéne. Most beteszem vízbe, holnap reggelre jó?
2010. febr. 13. 21:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Most tedd bele hideg vizbe, amennyi ellepi és hagyd benne holnapig.

Ennek két célja van: egyrészt valamennyi só kiázik belöle és nem sózza el az ételt (de azért elöször ne nagyon sózd meg a káposztát, ha elkezded fözni, mert még marad benne így is só, ha már felforrt, akkor kostold meg és csak akkor tegyél bele sót, ha feltétlen kell),

másrészt a besózás/füstölés során kiszáradt a hús - ezért áll el - és ezt csak igy lehet visszapótólni, a fözés közben nem.

2010. febr. 13. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem értem. A székelykáposztába pörköltet kell csinálni miért nem nyershúst vettél?
2010. febr. 13. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:) Vettem nyers húst is, plusz még ezt a füstöltet. Csak ezzel nem voltam tisztában. De nagyon köszi!
2010. febr. 13. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
A székelykáposztának többféle változata van, egyes vidékeken részben vagy egészen füstölt húst használnak hozzá.
2010. febr. 13. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

A székelykáposztába leginkább a comb vagy a karaj esetleg a lapocka való nyersen. Én sem értem ezt a füstölt tarja dolgot. Ja, és nem sima pörköltet csinálj! (Sokan úgy csinálják, de az nem az igazi.) Olyan, mintha pörköltet csinálnál, de tégy bele felkarikázott fokhagymát, miután már félig kész a vöröshagyma. Amikor fűzerezed ne csak sót, erős meg színes paprikát tegyél bele, hanem őrölt köményt is, aztán bele a felvagdosott zöldpaprika, erőspaprika, paradicsom.

Én vecsési káposztát használok, de bármilyen más savanyúkáposztát alaposan ki kell áztatni tök íztelenre, nem kell félni, a főzés újra előhozza majd a savanyúságát. Aztán még pár szem egész bors, babérlevél és a végefelé egy marék rizs. Aztán a rántás, a tejfölt csak a tányéron rakd hozzá!

2010. febr. 13. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem teszek bele erős paprikát,és zöldpaprikát sem.Ahány tájegység,annyiféleképpen készítik.
2010. febr. 14. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon jó lett! Leírom hogy készítettem.

Pulyka apróhúst vettem 40dkg-át, és füstölt tarját 20dkg-át 1 kg káposztához. 3 hagymát megdinszteltem, rá pirospaprika 3 ek., erre a 2 fajta hús, 1 paprika, 1 paradicsom és vízzel felöntöttem. Fűszereztem majorannával és borssal. Ja, és nem áztattam ki a káposztát, mert a recept nem írta én meg csak most ültem ide, de nagyon finom lett.

Csak nagyon megszenvedtem a hús tisztításával, mert az a hártya nem jött le egykönnyen.

Köszi mindenkinek!

2010. febr. 14. 11:01
 8/8 anonim ***** válasza:

hmm nagyon jól hangzik, már biztos elfogyott:D:D

most hogy olvastam ezt a kérdést, én is elég rég csináltam székelykáposztát, egyik nap tuti csinálok:D:D:D

2010. febr. 14. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!