Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált sütőben sült marha,...

Bevált sütőben sült marha, sertés, bárány recept? Mindent megfőzök, de sütni azt nem tudok/merek. Egyszerűen attól félek, kemény lesz, száraz lesz, ehetetlen lesz.

Figyelt kérdés
Megköszönném zöld kézért, ha segítenétek

2015. ápr. 1. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:

valami nedves szószt vagy szimpla vízet rakj a hús alá mikor berakod sütni

nem fog kiszáradni

néha kiveheted a sütőből hogy meglocsold a saját levével

2015. ápr. 1. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

szia!


Sertéshúst, mondjuk tarja vagy karaj szeleteket úgy sütünk, hogy egy dl vizet kell aláönteni, és kb 40 percre lefedni a tepsit alufóliával. utána leveszed a fóliát, és megpirul. A fennmaradt levet el lehet párologtatni sima tűzön is, ha sok maradna alatta.

2015. ápr. 1. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a tippeket. De honnan tudom azt, hogy mikor van kész, hogy mikor kellően puha, ehető a hús? mi van, ha idő előtt vagy után veszem ki a sütőből?

:(

2015. ápr. 1. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is többnyire sertésthúst sütök szeletben vagy egyben (nem tudom mire gondoltál), a szelethúsokat nem túl vékonyra vágom, enyhén kiklopfolom, sózom. lisztbe mártom és egy serpenyőben kevés zsíron elősütöm mindkét oldalát 4-4 percig (pl tarja,karaj ). ha mind megvan, egy zsírozott tepsibe helyezem. a megmaradt lisztes zsírt kb egy deci vízzel beforralom, és a pecsenyelevet a húsra öntöm.Szoroan lefóliázom, és kb 40 percig sütöm. félidőben megfordítom, majd a legvégén fólia nélkül sütöm de csak pár percig, míg egy kis színt nem kap.Finom omlós hús a végeredmény.

egybesült húsnál visszatértem a lábasban sütéshez, mert egyszerűen nem tudtam rendesen lefóliázni egy nagyobb darab húst.

A húsdarabot jól bedörzsölöm sóval és háztartási cérnával

átkötözöm, mint a kötözött sonkát.

zsírban átforgatom, míg egy kis kérget kap, és egy kevés vizet öntök alá.Így folyamatosan tudom forgatni, és látom, érzem az állagán, hogy mikor kész.

Néha a vizet pótolom, hogy legyen egy kevés alatta, ami kell a puhuláshoz. ha már a húsvilla könnyedén átmegy rajta, akkor zsírjára sütöm és körbepirítom.

Deszkán kb 10 percet pihentetem, lebontom a cérnát, és gyönyörűen lehet szeletelni.

Én duplaaljú ,rozsdamentes, magasfalú lábasban sütöm az egybesültet, amibe kényelmesen belefér.

Szelethúsokat szoktam különféle pácokban állni egy éjszakán át, majd zsírozott, lefóliázott tepsiben megsütni.

A pácok is sokat segítenek, hogy a hús puha, szaftos maradjon.

2015. ápr. 1. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!