Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem bírom felszeletelni?

Miért nem bírom felszeletelni?

Figyelt kérdés

Csak kanalazni lehet a túró rudi tortámat..:(


Darált kekszes alapra grízes túrós töltelék,rá csokimáz...

Hiába volt hűtőben, nem áll össze híg masza az egész,és még a máz se szilárdult meg rendesen...:((


2015. ápr. 5. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Ennyiböl honna tudhatnánk?


Elöször milyen recept alapján készült?

Hol tartottad és meddig a sütemény, mielött fel akartad szeleteni?

2015. ápr. 5. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Hozzávalók

Tészta


25 dkg kekszmorzsa

12 dkg vaj

6 ek. cukor

1,5 dl tej

2 ek. cukrozatlan kakaópor

1 csomag vaníliás cukor


Krém


6 dl tej

5 púpozott ek. búzadara

25 dkg túró

1 citromból nyert citromhéj

5 ek. cukor


Csokiöntet


60 g tortabevonó (1 tábla)

15 ml tej


Elkészítés

Előkészítés


A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.


Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.

A túrót elektromos habverővel összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, citromhéjjal krémesre (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.

Csokiöntet:

A csokit pici tejben megolvasztjuk, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.

Tálalás


8 adag


22x32-es tálca.

Tárolás


Hűtőben.

házibuli

2015. ápr. 5. 19:57
 3/6 A kérdező kommentje:
hűtőben volt pár órát.
2015. ápr. 5. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tudni kellene a recept összetevőit. Lehet, hogy a túró nagyon lágy, zsíros? Lehet, hogy a gríz sikerült folyósra, s nem szilárdult meg? Lehet, hogy a csokimázba nem tettél vajat, nem tudott megdermedni?A grízbe került vaj, vagy margarin, ami hűtve összekapta volna?
2015. ápr. 5. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 6 dl tejhez 5 evőkanál gríz kevés.

És a tortabevonóhoz még adtam volna vajat is. Majd biztos megpróbálod más összetétellel?

2015. ápr. 5. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Amit én észrevételeztem. Tényleg kevés a tejhez a gríz.

én vajas krémbe, 5 deci tejben 5 púp. ek. grízt főzök, méghozzá betonkeményre, és hagyom kihűlni.

A túró önmagában száraz ezzel összekeverve, szóval szerintem kellett volna valamennyi vaj is bele, ami lehűlve tartást ad egy krémnek.Híg azért lehetett, mert sok tejben kevés darát főztél és folyós maradt.

2015. ápr. 6. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!