Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Hogy hozzam helyre ezt...

SOS! Hogy hozzam helyre ezt az ételt?

Figyelt kérdés
Egészséges sóskát akartunk csinálni főzeléknek, rizstejjel és zabliszttel behabarva.. lett belőle egy rossz ízű híg sóska leves.. túl sok vízzel is öntöttem föl.. mivel drágák az alapanyagok, kidobni nem szeretném, gondoltam rá hogy valami turmixot lehetne belőle csinálni! Milyen gyümölcsökkel dobhatnám föl? Körte, banán kizárva, olyat nem ehetünk. Nem tudom hogy lehetne megsűrűsíteni, SOS!:(

2015. ápr. 16. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

A rizstej meg zabliszt nem egészségesebb, mintha normálisan készítetted volna el, csak akkor ehetö lenne.


Most csak annyit tudsz tenni, hogy ha van még sóska, akkor külön - gyakorlatilag víz nélkül - megfözöd és az eddigi müvedhet adod. Külön fözz meg egy-két szem krumplit (a fözelék mennyisége szerint), és egy szitán keresztül nyomd bele a fözelékbe és forrald össze, az besüríti.


Az íze egyébként nem a sok víz miatt rossz, hanem mert nem füszerezed rendesen, illetve a zab + rizs nem illik a sóskához, ezen kivül a füszereket nagyrészt semlegesíti.

2015. ápr. 16. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Húzd be étkezési keményítővel, az a legegyszerűbb, leggyorsabb, legtisztább. 2 perces művelet.


Ha nem akarsz keményítőt használni, reszelj bele (sajt reszelőn ) nyers burgonyát, viszonylag sokat, (Ne külön főzd meg, mert úgy kiázik belőle a keményítő) aztán ha megfőtt, akkor botmixerrel adjál neki.

2015. ápr. 16. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Tápióka keményítőm van itthon, az vajon jó?

Csak só és édesítő van benne, mert édesre szeretnénk.

2015. ápr. 16. 17:14
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

Hát... kicsit másképp sűrít, inkább ilyen nyúlósra, nem a megszokott sűrűséget csinálja.

Sima egyszerű liszt nincs otthon?

Mert akkor azt is el lehetne keverni vízzel, habverővel csomómentesre, (esetleg átszűrni) és azzal is be lehetne húzni.

Nem halsz bele egy kis lisztbe, semmi egészségtelen nincs benne.

2015. ápr. 16. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Miért nem lehet egy egyszerű,hagyományos sóskát csinálni?! Sokkal olcsóbb és egészséges is.A liszt helyett tegyél bele étkezési keményítőt ha nagyon akarod,meg édesítőt cukor helyett,de ne várd azt,hogy igazi sóskafőzelék íze legyen.Azt a liszt és a cukor adja meg.Szerintem.
2015. ápr. 16. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
10%
Minek habarod liszttel? Arra ott a krumpli, természetesebb sűrítő, mint bármelyik izé. De ez van, legközelebb előbb gondolkozol.
2015. ápr. 16. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Most candida diétán vagyunk, szóval nem ehetünk sima lisztet, bár amúgy sem eszünk ilyeneket már, csak egészségeset. Tudom hogy nem lesz sima sóska íze, de azért vmi finomat biztos össze lehet belőle hozni.
2015. ápr. 16. 18:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!