Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a hosszú...

Mi a véleményetek a hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten való sütéstől?

Figyelt kérdés

hallottam olyat,hogy a sertéshúst fél napig sütik, s így nagyon omlós, porhanyós lesz a hús. Tudnátok mutatni ilyen receptet? Milyen húsokkal kivitelezhető ez ? Mit jelent tulajdonképpen az ,,alacsony hőfok"?

válaszaitokért előre is köszönet ! :D



2015. máj. 13. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem személy szerint nem tetszik az ötlet, mert a 80 fok körüli belsö hömérsékleten ugyan nem szárad ki a hús, de az esetleges kórokozók sem pusztulnak el.


Emellett borzasztó sok energiát elpazarol vele az embert, legalább 3-4-szer annyit, mint a normál sütésnél.

2015. máj. 13. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Konfitálásnak hívják ezt a műveletet, keress rá, és sokmindent megtudhatsz róla.Egyébként tényleg nagyon finom, porhanyós a hús, és nem kell tartani betegségtől az ilyen módon sütött húsoktól.
2015. máj. 13. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom hétköznapi eszközökkel nem igazán kivitelezhető a dolog, mert sokáig egyenletes hőfokot kell viztiosítani.

De ha érdekel, keress fel olyan éttermeket, ahol így készitik az ételeket, kóstold meg.

2015. máj. 13. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Jaj, dehogynem lehet megoldani! Anyáink régen a nagy piros bödönben így tartósították a disznóvágáskor a rengeteg húst hűtőszekrény hiányában.Alacsony hőfokon (70-80 C), nagyon bő zsiradékban (hogy jól ellepje)hosszú ideig (3-4 óra, a hús vastagságától függ), aztán a zsíradékkal teljesen befedve hűtő nélkül is hónapokig eláll.És Nagggyon finom!
2015. máj. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az, hogy nekem ehhez nem lenne türelmem. :)
2015. máj. 13. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
2015. máj. 13. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A nagyanyáink a nagy piros lábasban lesütötték a húst bő zsírban a sparhelten, és utána tették a nagy piros bödönbe a zsírral együtt. Így is elállt több hónapig, bár tavasz felé mér elég avas ízű volt. Ez így igaz, de semmi köze a konfitáláshoz. Hogyan lehetett volna a sparhelten (de még gázon sem, ahol esetleg már volt ) a 60-70-80 fokos hőt beállítani. Fogalmuk sem volt róla, tették a dolgukat, ahogy tanulták eleiktől.
2015. máj. 13. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!