Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek hétvégén?

Mit főzzek hétvégén?

Figyelt kérdés
sziasztok,nem tudom eldönteni h mit főzzek, párommal most leszünk két évesek, és valami különleges étellel szeretném meglepni. nem baj ha nehéz megcsinálni, szeretem a kihívásokat. előre is köszi hallottam valami göngyölt húsról azt h kell elkészíteni, és milyen köret jó hozzá?
2010. márc. 5. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
wellingtont és hívj meg engem is:D
2010. márc. 5. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Először is gratula!

Göngyölt hús is számtalan vátozatban készíthető, amit most írok, az szinte elronthatatlan (hacsak el nem égeted) és rém egyszerű: veszel csirke vagy pulykamell filét, félujjnyi szeletekre vágod (pulykamellnél vigyázz, hogy mindig a rostokra merőlegesen szeleteld, különben kemény, rágós lesz!). Ha szép egyenletesre sikerült szeletelned, nem kell kiklopfolni, de ha úgy látod, akkor folpack alatt kicsit kiegyengetheted, formázhatod. A szeleteket sózod, borsozod és ráfektetsz 1-1 szelet gépsonkát, rá 1-1 szelet finom sajtot. A "csúnyábbik" szélére raksz néhány apróbb rózsa karfiolt vagy brokkolit (lehet nyersen is, de ha kicsit nagyobb rózsát raksz, inkább főzd elő egy kis sós vízben). Még egy kis só, esetleg némi zöldfűszer ízlés szerint és feltekered. Baconszeletekkel körbetekered, olajjal vékonyan kikent tepsibe rakod ( a bacon miatt nem kell összetűzni, a szalonna összefogja és nem engedi kitekeredni) és közepes hőnél kb.30 perc alatt megsütöd.

Adhatsz mellé krumplipürét, vagy rizibizit, de pl. hagymás krumplival és párolt káposztával teljesen ünnepi fogás!

2010. márc. 5. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 sulfur válasza:
Chillis bab. Kockázott disznóhússal.
2010. márc. 5. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Csinálj kolozsvári sertésbordát, mi nem birunk róla leállni.

Ahogy én készítem: 8 szelet sertéskarajt kiklpofpolok és bepácolok előző nap este, aztán úgy teszem a hűtőbe a húst (a páchoz: kis olaj, só, őrölt bors,kömény,koriander néha őrölt mustármag is).

Másnap forró olajon hirtelen kisütöm a húst (a szélét be kell vagdosni, hogy ne gyűrje fel). Egészen összemennek a sütéssel, szinte cipőtalp keménységűek lesznek.

Ezután egy fazékba kevés vizet rakok. Só, őrölt bors, őrölt kömény megintcsak mehet bele, plusz még erős és színes paprika is(nem sok) és ebbe a löttybe teszem a húsokat. Fedő alatt hagyom, hogy megpuhuljon, közben egy fél fej káposztát laskára vágok, besózom, két nagy krumplit felkockázok. Újabban almát is teszek bele, de van, hogy paradicsomot, mikor milyen kedvem van.

Mikor a hús már puha kiszedem, és beletezsem a káposztát meg a levet, amit engedett. Fedő alatt szépen megpuhul, néha meg kell kavarni, ha kevés a víz, felengedni. Valamivel később mehet bele a krumpli is, meg még amit bele szánsz (alma vagy paradicsom). Aztán, ha már ez is megpuhult kicsit visszateszem a húst, hogy összeérjenek az ízek. Óvatosan kell kavarni, hogy ne essenek szét nagyon a húsdarabok, és el kell főzni a levének nagyrészét. (Valahogy úgy írja a recept, hogy rövid lére kell hagyni:))

Mi nagyon szeretjük a káposztát, a húst, meg ezeket a fűszereket (leginkább a kömény a meghatározó íz benne, de húson érződik a koriander is). Szerintem ez nagyon különleges a magyar ételek között, mert nincs benne se hagyma, se tejföl és valami eszméletlenül finom. Most is összefutott a nyál a számban.

2010. márc. 5. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!