Tegnap délután sütött húst bentfelejtettem a sütőben, jó lehet még?
Nagy valószínüséggel nincs baja.
A legokosabb, ha megszagolod - ha normális szaga van, akkor az jó. Ha tapintásra nem nyálkás, akkor az megint jó jel.
De ennyi idö alatt a már MEGSÜLT húsnak semmi baja sem lehet.
Haló! Emberek! Ti hol laktok? Mert ma Magyarországon 40 fok van. Pár óra alatt megromlik minden, nemhogy egy nap alatt a sütőben.
Télen sem enném meg ennyi idő után, de ebben a melegben egyből megromlik minden. Meg ne edd már.
A jól átsütött húsnak semmi baja nem lehet. A sütők légmentesen zárnak, így baktérium is ritkán kerülhet bele.
Bízz az érzékszerveidben.Szaglás, tapintás, ízlelelés.
Én is hajnalban sütöttem csirkét, és most fogunk nekiállani a maradéknak (a többit elvittük még reggel ) eszembe sem jutna, hogy nem lehet jó, a nyár közepén is sokszor csináltam már így.
Soha semmi bajunk nem volt a felmelegített (kissé újra átsütött) vagy akár a már kihűlt csirkétől.
Valójában tegnap délutántól ma délelőttig csak fél nap. Viszont tényleg meleg van. (Kivéve, ha van légkondi)
Ha jónak tűnik, alaposan megmikróznám, és ha finom, megenném. Gyereknek, betegnek, érzékeny gyomrúnak ne ad!
Biztosan nem ennék belőle!!!
Eltelt közben 15-16 óra, és valóban, 35-36 fokos meleg van,... erre szoktam mondani: többe kerül a gyógyszer + az esetleges táppénz is lényegesen kevesebb, mint a munkabér! Megéri???
Ahogy #6-os válaszoló is levezette, kicsi a valószínűsége, hogy megromolhatott volna.
A sütőben sütéssel az összes baktérium elpusztul. A kérdező pedig ottfelejtette, ebben a seril környezetben lévő steril ételt. Nem volt mi elszaporodjon benne, rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!