Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék valami mást főzni,...

Szeretnék valami mást főzni, mint szoktam. Szeretném ha mindenképpen lenne benne krumpli, paradicsom, darált hús. Valami Ötlet?

Figyelt kérdés

Ha lehet, lépésről lépésre receptet kérnék.


Köszönöm.



2015. szept. 3. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

muszaka

[link]

2015. szept. 3. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen húsból?


Pl. a musaka bárány- vagy birkahúsból és sok padlizsánból készül. Ennek ellenére a sok padlizsán mellé én is szoktam némi krumplit tenni.

Elég macerás és sokáig tart az elkészítése. Cserébe viszont - ha jó a recept - nagyon finom!


Megnéztem az egyes linkjét; szörnyű egy recept és nem sok köze van a musakához. :/

2015. szept. 4. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
második, akkor írd már le légyszives milyen az igazi muszaka? mert én és a családom ezt a receptet készítjük, és mindenki imádja.
2015. szept. 4. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Sajnos padlizsán amúgy sincs itthon és ebben a kis faluban ahol lakom, nem is kapnék a boltban sem.


Amúgy tényleg jó ötlet a muszaka, s bár az első nem a klasszikus "görög" recept, de biztosan úgyis finom. Én mindenesetre köszönöm az ötletet. Ja és amúgy pulyka a darálthús.

2015. szept. 4. 12:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdező! Miért nem dobsz össze egy pulykafasírtot (akár sütőben sütve) valamilyen menő főzelékkel! Szatmári Feri nagyon inspiráló és tele van csupa jó recepttel: [link]


Első válaszoló, ha gondolod belinkelem, hogy én hogy készítem a musakát, de ez a kérdés most nem arról szól. Számomra minden recept szörnyű, amibe tesznek ételízesítőt, de nem akarok itt erről vitát kezdeményezni, itt most helye nincs - szerintem.

Nem vitatom, hogy nektek ízlik az az étel, csak azt hogy nem sok köze van az eredeti musakához, az inkább egy zöldséges-sajtos rakott hús.

Ami nem kellene bele (ha musaka készül): ételízesítő, cukor, cukkini, tejföl és erősen megkérdőjelezhető a receptben feltüntetett sajt. Igazából kefalogyri vagy pecorino kell bele, semmiképpen sem az itthon trappistaként ismert sajt (aminek nincs is sok köze a valódi trappistához). Ezenkívül bárány-/birka- vagy marhahúsból, esetleg ezek keverékéből készítik leginkább.

2015. szept. 4. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!