Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptunk négy közepes nagyságú...

Kaptunk négy közepes nagyságú pisztrángot, mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés

Nagyon szép halak, de túl sok, és nem tudom, hogy ezt a halat ki lehet-e filézni, be lehet-e tenni a mélyhűtőbe, és ha igen, hogyan.

Milyen recepteket ismertek az egybesütősön kívül?

Ne legyen túl komplikált, ha lehet!



#hal #recept #pisztráng.
2015. okt. 10. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt elég sok recept van és nagyon jók, én is innen szoktam választani :)

[link]

2015. okt. 10. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nálunk az abszolút kedvenc az ahogyan lillafüreden készítik :

a megtisztított pisztrángot nem kaparjuk, nem pikkelyezzük, csak sütés előtt húsz perccel besózzuk, majd paprikás-borsos lisztben kivül-belül megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, mert különben megszívja magát a hal, ráadásul a formáját sem tartja meg. Nem kell, hogy ellepje az olaj, inkább kétszer-háromszor forgassuk meg.


Amikor az uszonya, bőre már ropogós, aranysárga, a pisztrángunk megsült, ez nyolc-tíz perc.


Ehhez egy kis fokhagymás-tejfölös-majonézes mártogató isteni finom együtt :)

2015. okt. 10. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Ezek nagyon finomnak tűnnek, köszönöm a válaszokat!

Holnap délre biztos kipróbálom az egyik receptet.

De négy hallal mit csináljak? Be lehet tenni őket a mélyhűtőbe úgy, ahogy vannak, vagy kell velük csinálni valamit?

2015. okt. 10. 16:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Konyhakész halat nyugodtan le lehet fagyasztani, csak időben kell kivenni, hogy kiengedjen sütés előtt, hogy továbbfeldolgozható állapotba kerüljön.

csak a panírozott halat kell fagyosan elkezdeni sütni.

2015. okt. 12. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de lenne még egy kérdésem: azt nevezed "honyhakésznek" ami már ki van belezve?

Vagy mást is kell csinálni vele?

2015. okt. 12. 13:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, feltétlenül ki kell belezni és úgy fagyasztani.
2015. okt. 12. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló, megcsináltam (nagyjából, mert nem volt minden itthon) a lillafüredi receptet.

Olyan lett, de olyan lett...!

Még a gyerekek is kétszer vettek belőle, pedig nem nagy halasok.

Utolsó, köszi a választ, úgy csináltam, ahogy írtad. Örülök, hogy nem kellett filézgetni, mert akkor - ahogy látom -, szétmászott volna az egész.

Köszönet mindenkinek! :)

2015. okt. 12. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, gratulálok, és még annyit, az én szokásaimból (bár pinsztrángot én is csak Lillafüreden ettem ) próbáld ki a borsos ,kukoricalisztes beforgatást. Isteni ropogós kéreg lesz a halon, belül pedig omlós.

Nem fogod megbánni.

Üdv:)- horgászfeleség-

2015. okt. 13. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Itt vannak hozzá receptek:


[link]

2015. okt. 15. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!