Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Wellington módra készült...

Wellington módra készült pulykamell sütése?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy ha pulykamellet szeretnék készíteni Wellington módra, akkor annak a közepe is teljesen át fog sülni, vagy inkább olyanra számítsak, mint a bélszín esetében? Nagyon tetszik a recept, de csak úgy enném meg, ha teljesen átsült. Ötletek?
2015. dec. 6. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen átsül, pulykának-csirkének kevés idő kell, különösen, ha sütés előtt serpenyőben kérget sütsz rá. A Wellington tészta részének kell minimum 35-40 perc, hogy megsüljön, ennyi idő alatt elkészül a pulykahús is.
2015. dec. 6. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, sokat segítettél :)
2015. dec. 6. 13:29
 3/3 anonim válasza:

A pulyka és semmiképp nem maradhat "szaftos", az azt jelentené, hogy nincs átsülve, ami fertőzésveszélyes! A pulyka viszont nagyon könnyen kis is zárad, ezért nagyobb darabokat sós vízbe vagy tejbe szoktak áztatni sütés előtt. Viszont átsütni muszáj, ez nem marha!


A kacsát és a libát nem kell teljesen szárazra sütni, az maradhat egy kicsit "szaftos", azaz rózsaszín belül. Ezeket a szárnyasokat jellemzően éppen a túlsütéssel lehet elrontani, mindkettő élvezhetetlen lesz túlsütve.


Egyébként én még nem hallottam a pulykát Wellington módra sütni, de végül is miért ne? Egész jól hangzik, de ha már szárnyas, én inkább kacsából vagy libából próbálnám ki. Ezek húsa viselkedésben közelebb áll a marhához, és a száraz gombás-gesztenyés töltelék is jobban áll egy szaftos húsnak, mint egy száraz pulykának.

2017. dec. 1. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!