Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a krumplistészta másnapra megkeményedjen?

Figyelt kérdés
Amikor kifő a krumplistészta, akkor még jó puha, híg mint a tejbegríz, könnyen kenhető, csak úgy szalad benne a fakanál, amikor kavargatom (tényleg mint forró kés a vajban). Ellenben amikor másnap kiveszem a hűtőből, akkor már elég kemény és az íze sem olyan, mint friss állapotban. Mi a titka, hogy másnap, sőt harmadnap is fincsi legyen és híg?

2015. dec. 20. 06:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1./ Meg kell enni az összeset, ne legyen maradék

2./ Gőz fölött, vagy mikróban/sütőben újra-melegíted, bár ez már akkor sem lesz az igazi!

2015. dec. 20. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Sehogy. A keményítő ilyen. Keményít.
2015. dec. 20. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
akkor tehát itt már a molekuláris gasztronómia sem segít?
2015. dec. 20. 08:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha sok maradt, akkor egy "pont a méret" tepsit kizsírozol, kilisztezel, beleteríted a maradék krumplis-tésztát. Sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd úgy, hogy teljesen ellepje, és bedugod a sütőbe megsülni. Tűpróbáig sütöd, és mint a túrós-tésztát fogod tudni kidarabolni belőle. Valami leves után, vagy akár így egy vasárnap délutáni rágcsának jó lesz!
2015. dec. 20. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

De, segít. :)

Melegítéskor.

Hidegben behúz, ezzel semmit nem tudsz csinálni.

Tegyél bele egy kis alaplevet (maradék húsleves) fedd le, és úgy melegítsd meg.


Egyébként ha biztos, hogy lesz maradék, akkor az is segít, ha nem kevered be az egészet.

Mert mire visszapuhul az egész, és újra beállítod az állagát, addigra a tészta szétfőhet.

Ezen kívül a tészta jóval tovább dagad, mint a főzési idő, gyakorlatilag alkalmatlan minőségromlás nélkül bekevert állapotban pár óránál tovább tartani.

Ha viszont nincs bekeverve, a krumplival könnyebben tudsz bánni, melegítéskor nem fő szét a tészta.

A tésztát elteheted megfőve, leöblítve, lefedve, vagy főzhetsz mindig frissen annyit, amennyit megeszel. Utóbbi lenne az igazi.


Még egy tipp, hogy semmit ne kelljen vele csinálni. Legyen más a cél, edd meg úgy, keményen.

Tedd bele teflon, vagy kerámia serpenyőbe, és pirítsd le.

Ha fullra lepirult, annyira, hogy összeáll az egész, fordítsd meg egyben, mint egy lepényt.

A másik oldalát is pirítsd le jó ropogósra.

Így koncentrálódik az íz, és maga a pirult rész is nagyon jó ízű. Egy más jellegű ételt kapsz.

Jéghideg kovászos uborkával kiváló!

...meg száraz fehér kisfröccsel! :)

2015. dec. 20. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 szaszaa11 ***** válasza:
Én ezt Sosem tapasztaltam... Mondjuk nem szoktam hűtőbe rakni, hanem berakom a sütőbe letakarva. (A sütőt persze nem indítom el) és másnap is ugyanolyan.
2015. dec. 20. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!