Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptunk egy láda érett paradic...

Kaptunk egy láda érett paradicsomot zöldséges ismerősünktől. Ötletek?

Figyelt kérdés
Fel kell dolgozni 1-2 napon belül. Miket csinálhatnék belőle? Fagyasztani le lehet belőle, később pörkölthöz használni?

2016. jan. 19. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
fagyasztani lehet, lecsó, paradicsomlé főzés
2016. jan. 19. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nyáron volt hasonló "gondom".

Én paradicsomszószt készítettem belőle, mert ahhoz rengeteg paradicsom kell. Felhasználható spagettihez, egyéb olaszos kajákhoz, vagy pizzára.

Ha kell a recept, szívesen leírom.

2016. jan. 19. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Eltenni nem érdemes, mert íztelen, "rágós" téli paradicsom.

Főznék bele paradicsomszószt, azt sok mindenhez fel lehet használni, bolognai, húsgombóc, leves, satöbbi.

2016. jan. 19. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem lottyadt, akkor egy tálcán érdemes nagyon keményre lefagyasztani, majd , ha olyan kemény, mint a biliárdgolyó, be lehet zacskózni.

télen pörköltbe, lecsónak kitűnő alap, de szósznak is jó. csapmeleg vízben egy pillanat alatt lejön a héja, utána 1-2 perc múlva deszkán aprítható.

2016. jan. 19. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 2-es, kérném szépen a receptet:)
2016. jan. 19. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az átpasszírozott paradicsomot feltesszük főni. Addig főzzük, míg jó sűrű szósz nem lesz belőle (sajnos elég sokáig tart. :( )

Felaprítunk jó sok fokhagymát, olívaolajon megpirítjuk. Ezután mehetnek bele a következő fűszerek: jó sok bazsalikom, kevesebb oregánó és kakukkfű, még kevesebb rozmaring és fehérbors.

Lassú tűzön átpirítjuk a fűszereket is. Majd teszünk rá a megfőtt paradicsomszószból, és alaposan összeturmixoljuk. Ha kész, visszaöntjük a paradicsomszószba, jól elkeverjük, és megkóstoljuk. Ízlés szerint rakjunk bele sót és cukrot.


Arányok:(nagyon becsülten) kb. fél liter kész paradicsomszószhoz kell:

fél dl olívaolaj

4 gerezd fokhagyma

1 teáskanál só

1 teáskanál fehérbors

egy csokor friss bazsalikom vagy két evőkanál szárított

1 teáskanál oregánó

1 teáskanál kakukkfű

fél teáskanál rozmaring.


A cukor mennyisége a paradicsom savasságán múlik, de mindenképpen kell bele, kóstolni kell.


Tartósítószer nélkül tettem el a nyáron, forrón, sterilizált üvegekbe töltöttem, sterilizált kupakot rácsavartam, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

2016. jan. 19. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, már csinálom is!
2016. jan. 19. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Paradicsomkrémlevesnek 4 főre tökéletes ;) mozzarellával, bazsalikommal, fokhagymával isteni.
2016. jan. 19. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!