Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok pizza-tészta recepteke...

Írnátok pizza-tészta recepteket? (Nagyon kezdő vagyok! ) Esetleg olyat, ami nem annyira kalóradús?

Figyelt kérdés
és sajnos mérlegem sincs, tehát pl. a 70 dkg liszt, az mennyi (átlagos) evőkanál???
2010. márc. 31. 07:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Én így készítem: 2 dl langyos vízhez 2 evőkanál cukor, ebben megfuttatok fél csomag élesztőt. Ezt hozzáadom fél kg liszthez, amit kicsit megsózok. Plusz 4 evőkanál olívaolaj, és egy teáskanál bazsalikom. Összedagasztom, kb háromnegyed órán át kelesztem langyos helyen. Kézzel kihúzogatom (nyújtani is lehet), sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.
2010. márc. 31. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Tényleg bocs az OFF-ért! Első válaszoló ha véletlenül visszatérsz! Én is sütőpapirral süttem az első pizzámat, de nekem az a tészta alja nagyon kemény lett!! Te teszel még olajat vagy margarint vagy bármit még a sütőpapirra??!
2010. márc. 31. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Amúgy elég könnyű az első recept. Csak azért kérdeztem h te is ne járj úgy h "elég" kemény legyen az alja..Mert az enyém az lett és elég kellemetlen volt ropogtatni:))

-második-

2010. márc. 31. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem teszek a papírra semmit. Viszonylag vékonyra húzom ki a tésztát, mert sütés közben is dagad még, és csak akkor kapcsolom be a sütőt, ha már kész a cucc. Így nem lesz kemény az alja, mire megpirul a sajt.
2010. márc. 31. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:

Nálam is az volt a baj. Annyit tettem mindenből, amennyit a recept írt, ennek ellenére, vagy keményre sül nagyon, vagy nagyon tömör szinte nyers a belseje. Miért?


Másik dolog:

Mit mikor teszel rá? nekem a hagyma mindig megégett a tetején, a sajt pedig kőkemény lett.

Nem tudom a hőfokot, mert nekem nem olyan a sütőm, 8 fokozatos, én a 8-cason sütöttem, előmelegítettben.



Kedves Kérdező!

Csinálj inkább egy spagettit, az se perc alatt megvan, és tuti sikerül.

Én így készítem, mindenki imádja.


Hagymát felkockázok, jó sokat. Megpirítom egy edényben olajon. Amikor már szép aranybarna, ráöntöm a darált húst. Addig kavargatom, amíg ki nem fehélredig. Ekko fűszerezem. Delikát, bors, oregánó, bazsalikom és őrölt csemegepaprika. Majd így összehagyom érni az ízeket, aztán ráöntök 1 üveg bolti bolognai mártást és 2 üveg paradicsomszószt. Persze ez 1 kg darált húshoz mérve.


Aztán összerottyantom, 5 perc és kész.

Megfőzöd a tésztát rá a cucc, sajt és isteni.


Bocsi, hogy ilyen aprólékosan, de azt írtad, kezdő vagy.

2010. márc. 31. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én pizza receptem:

fél kg rétesliszt,fél kg finomliszt, egy élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 kiskanál só, oregánó, bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma reszelve, langyos víz, és amikor már majdnem kész a dagasztás 2-3 kanál olivaolaj. Ebből én két tepsire való pizzát szoktam csinálni. Isteni finom,az alja ropogós, de mégis puha belül és én csak olajozom a tepsit úgy nyomkodom bele.

2010. márc. 31. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is nagyon kezdő vagyok, de ezzel a recepttel isteni pizzákat sütök :D Vettem a tescoban 300Ft-ért egy mérőpoharat, így az arányokkal sincs már gondom. (nekem sincs mérlegem, így csak a pohárral méregetek) ;)

[link]

A párom a 10 ujját nyalja utána, volt, hogy minden este ezt sütöttem 1 héten keresztül :D Imádjuk a pizzát. Én ketchup helyett tubusos pizzakrémmel kenem meg, erre felvágott, lilahagyma karikák, fokhagyma szeletek, tetejére jó sok reszelt sajt. Isteni :P

2010. ápr. 1. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,nagyon kedvesek vagytok! (Aztán a férj, mégiscsak juhtúrós palacsintát kívánt.... :D)
2010. ápr. 1. 07:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!