Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek miért repedezik...

Szerintetek miért repedezik így meg sütés közben a teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült kenyér?

Figyelt kérdés

[link] Hozzávalók:


0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. só

80ml étolaj

4 dl víz

1tk tárkony, 1tk fahéj



2016. febr. 26. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert ez a normális, sütés közben göz keletkezik, aminek ki kell jönnie - ha elöre bevágod a tetejét, akkor nem összevissza reped, hanem a vágás mentén.
2016. febr. 26. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Így van, ahogyan az első válaszoló írta. Be kell vágni a kenyeret.
2016. febr. 27. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!