Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » üdv! Zöldséges bablevest...

Sasa69 kérdése:

üdv! Zöldséges bablevest szeretnék készíteni, füstölt hússal ( oldalas vég ) hozzávalók, elkészítés? Annyit tudok h a babot be kell áztatni .

Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Ahogyan én készítem:

1. Valóban a babot előző este beáztatom

2. Előző este a (házi füstölésű) húst is beáztatom, ill. előtte átkapargatom, hogy a vastag füst-részt levakarjam

3. Felteszem főni a babot + kockára vágott füstölt sonkát, bele só, (ezt óvatosan, ki tudja a sonka mennyire sós??) babérlevél, egy fej vöröshagyma, egy-két gerezd fokhagyma = a hagymákat ha megfőttek, kiszedem kanállal, amikor még nem főnek szét teljesen!!!

4. Amikor a bab + hús félig megfőtt, bele a répa-gyökér-petrezselyem

5. Amikor készre főttek, paprikás rántást készítek, azzal is összefőzöm.

6. A tányérban aki akarja pici ecettel ízesíti!!!

2016. ápr. 6. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 aperitif ***** válasza:

Hasonlóan készítem, mint az első, de...

Általában csülökkel készítem. Előző este külön-külön beáztatom a babot és a csülköt. Először a csülköt főzöm meg, ha puha, kiveszem a főzővízből, és félreteszem. A füstölt lébe beleteszem a babot, szemes borssal, babér levéllel fűszerezem, SÓT NEM teszek bele (megkóstolom a végén, ha sótlan megsózom, de erre még soha nem volt szükség), fokhagymát és vöröshagymát dobok a levébe. Ha a bab félig megpuhult, bezöldségelem, és teszek bele lángolt-, vagy parasztkolbászt. Amikor minden puhára főtt, akkor egy hagymás-paprikás rántással berántom. A füstölt csülköt felkockázom, a kolbászt karikára vágom, így teszem a tányérokba, csipetkével és tejföllel tálalom.


Ha oldalas véggel készíted, azt teheted egyszerre is a a babbal a fazékba, nem nagyon különbözik a főzési idejük.

2016. ápr. 6. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Hasonlóképpen főzöm, mint a #2-es, én vöröshagymát nem teszek bele, a fokhagymát pedig apróra vágva vagy préselve a rántásban pirítom meg, egy kis őrölt köménnyel együtt, majd a végén a pirospaprikát, úgy keverem bele a levesbe (jobban kihozza mindkét fűszer ízét a pirítás, a kömény segíti az emésztést.) Oregánót, rozmaringot, frissen őrölt borsot, zellerzöldet, borókabogyót, egy-két szem szegfűborsot és egy kávéskanál mustárt használok ízesítőnek, só általában nem kell, a füstölt hústól elég sós.
2016. ápr. 6. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat , érthetőek , részletesek , ahogy kész vagyok visszajelzek :)
2016. ápr. 8. 09:44
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek , sikerült finom lett , kicsit sótlan , mert direkt gyengén sóztam a füstölt hús miatt , de utólag csipetnyi só csodát tett . még egyszer köszi
2016. ápr. 18. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedves egészségedre! :))
2016. ápr. 18. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!