Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan pucoljátok készítítek...

Hogyan pucoljátok készítítek elő ti a halat? PL. Adott egy pikkelyes (ponty) hal. Csak a pikkelyeket szeditek le, vagy meg is nyúzzátok? Frissen vásárolt élő hal. Beáztassam, hogy elmenjen az erős hal íze?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 22. 13:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg el akkor fejbe kell verni egy kalapaccsal. Levagni a fejet, farkat, felvagni a hasat es kibelezni. Leszedni a pikkelyt, megnyuzni nem kell. Utana lehet filezni, megmosni, es sutni/fozni.
2016. ápr. 22. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak lekaparom a pikkelyeket, nyúzni nem szoktam. Beáztatni sem, egyrészt mert nem hiszem, hogy a hal íz elmenne az áztatástól, másrészt meg hát épp azért eszem halat, mert hal íze van.
2016. ápr. 22. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

Lekaparom a pikkelyt, utána belezem, sohasem nyúztam!

Ha tavi hal, tehát nem élővízből (Tisza-Duna) került ki, akkor előfordulhat, hogy van egy kis u.n. "pocsolya-szaga". Ez ez esetben kb. egy fél órára igen gyenge ecetes vízben áztatni, már teljesen felpucolt állapotban.

2016. ápr. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom, szintúgy, nyúzni nem, a pikkelyt kaparom csak le .
2016. ápr. 22. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
A pontyot mindig nyúzom, mert a barna "zsírt" jobb levágni, ugyanis attól van pocsolya íze.
2016. ápr. 22. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Itt is azt mondja a végén, hogy a bőr összetartja.

Viszont az elején szerintem levagdossa a bőrt is.

2016. ápr. 22. 15:09
 7/13 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 22. 15:09
 8/13 A kérdező kommentje:
És jobb ha patkó alakba van felvágva vagy szeletekre, külön meghagyni a hátát vastagba?
2016. ápr. 22. 15:10
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

5-ös téved!

A "barna zsír" akkor kerül rá, ha tenyésztőben él, vagyis naponta etetik, és nem neki magának kell úszkálnia a folyóban le-fel ahhoz, hogy kaját találjon. Kevés mozgás, kaja bőven, ezért elhízik.


A folyami halak sohasem kövérek!!!

2016. ápr. 22. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk a férjem pucolja, mert ő fogja :), de hagyományosan mindig pikkelyezi, soha nem nyúzza meg. A pontyot mindig patkó alakban vágja fel, így megy a halászlébe is, és rántani is patkókat szoktam.
2016. ápr. 22. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!