Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tarját akarok sütni. Hogy...

Tarját akarok sütni. Hogy lesz puhább:serpenyőben olajon sütve, vagy a tűzhely sütőjében? Vagy inkább párolni kellene?

Figyelt kérdés

#tarjasütés
2016. ápr. 28. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Mindegy hogy tüzhely vagy sütö,lényeg a párolás kevés vízben,valamilyen zsiradékkal! Takard le fedövel,alufóliával és ha már puha fedö nélkül süsd picit! Jó étvágyat!
2016. ápr. 28. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tarját ne olajban, hanem zsírban süssed. Egészségesebb is, mint az olaj és a belőle kisülő zsír sem keveredik az olajjal. Egy kis vizet önts alá, és fedő alatt süssek. Akkor puha marad.
2016. ápr. 28. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én már az egybesült tarját is duplaaljú rozsdamentes lábasban sütöm. Zsírban, először körbekapatom, majd mindig pici vizet hozzáadva puhára párolom fedő alatt. Ha könnyen beleszalad a villa, akkor szépen színresütöm, szintén körbeforgatva.

Magasfalú teflon serpenyőben is lehet sütni.Sokáig én is sütőben sütöttem, de meguntam a fóliát leszedegetve nézegetni, fordítgatni.

Így most sokkal kényelmesebb, mindig látom, hogy milyen állapotban van.

Még egy tipp, ha elfogadod. Ha egybe sütöd, akkor háztartási cérnával kötözd át, és úgy süsd meg.

Sütés után 10 percig pihentetni, majd a cérnát eltávolítva lehet szeletelni.

Sokkal szebb formát ad, mint kötözés nélkül.

2016. ápr. 28. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
bekenem mustárral, egy éjszakára hűtőbe teszem ( sót nem rakok rá mert kivonja a vizet a húsból) másnap sózom, borsozom, egy tepsibe zsírt rakok, belesorakoztatom a tarja szeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot karikázok, rászórom. vizet öntök rá, egy pohárnyit. alufóliával lefedve 3 órát sütöm takarék lángon a sütőben. majd leveszem a fóliát és további félórát sütöm magas lángon. isteni, omlós, szinte kiszedni sem lehet annyira puha :)
2016. ápr. 28. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi úgy csináljuk, hogy a tarját befűszerezzük, ha több időnk van akkor bepácoljuk és órákig vagy egy éjszakát is állni hagyjuk az olajos, mustáros, fűszeres, fokhagymás pácban. Ha nincs sok időnk akkor csak befűszerezzük, kicsit meg lisztezzük mindkettő oldalát. Forró serpenyőben oldalanként 2-2 percig sütjük. Majd lejjebb vesszük a lángot és úgy sütjük, 5-5 percig. Amikor az egyik oldala kész, akkor a készre megsült oldalára jó sok fokhagymát nyomunk és lefedjük, de lefedni sem szükséges. Így sütjük addig amíg az alja is kész lesz. Nagyon finom, omlós, sült tarját kapunk. :)
2016. ápr. 28. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Még egy pácos tarjaszelet :=)

A tarját kb ujjnyi szeletekre vágom, de nem klopfolom ki, csak csuklóból jól átnyomkodom, hogy kicsit laposabb legyen.

Egy tálkában készítek egy masszát/pácot, ami a következőkből áll.

méz-mustár-kecsap-bors-majoranna-kis őrölt kömény- préselt fokhagyma, pici só-olaj. Fűszerek lehetnek mások is, ízlés szerint. A mennyiség a hústól függ, általában bő 1 kg húst szelek fel.Ekkor a méz-mustár 1-1 evőkanál, kecsap lehet bővebben, olaj 2 evőkanálnyi.

2 közepes hagymát félkarikára vágok. A húst külön nem sózom, a pác elég ízt ad.

A húsok mindkét oldalát megkenem, majd egy fedeles doboz aljára szórok egy kis hagymát, és lerakom a húsokat bele, mindig hagymát szórva a rétegek közé.

Lefedem és egy éjjelen át áll a hűtőben.

Másnap egy kis zsiradékkal kikent tepsibe rakom, azon mód pácostól, hagymástól szépen egymás mellé sorakoztatva.

Kb egy dl vizet öntök alá és szorosan lefóliázom.

Én kb másfél órát sütöm, kb 170-180 fokon. Félidőben megfordítom, majd a végén egy kicsit fólia nélkül sütöm.

Ez is egy nagyon puha és szaftos hús lesz, a hagyma a páccal szinte szafttá alakul.

Bármilyen krumpli vagy zöldséges rizsköret illik mellé.

A válaszokat olvasva leszűrhető, hogy a tarja akár sütőben, akár serpenyőben, akár egyben, akár szeletben nagyon finomra elkészíthető.

2016. ápr. 28. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Forró serpenyőben kérget sütök rá, majd sütőben, bezacskózva készre sütöm. A sütőzacskóban puhára párolódik.
2016. ápr. 29. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!