Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet megcsinálni?

Hogy lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Anno lehetett kapni előre csomagolt muffinokat, ezeknek olyan fincsi kicsit tömör, morzsálódós tésztájuk volt.

Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan kell megcsinálni ilyenre. :)


Amit eddig próbáltam, azok sem rosszak de valahogy nem olyan.

Ahogyan általában készítem: egy tojást, 2-2.5dl tejet, egy bögre cukrot és két bögre lisztet összekeverek (plusz sütőpor). Finom ez is, de nem ez az amit keresek. :(


Köszönöm szépen előre is!


(ui.: nem, nem én vagyok az előző muffinos kérdező - csak onnan jutott eszembe)



2016. jún. 8. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Telerakod ilyen-olyan állományjavító, savanyúságot szabályozó, tartósító sz...rral, tojás helyett tojáspor, tej helyett tejpor, sütés után bezacskózod vagy két hétre, és máris kész a fincsi vacak.:-)
2016. jún. 9. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Noblesse Oblige ***** válasza:

a zsíradék is omlósabbá teszi a tésztát. Pl vaj.

De van ilyen félig dara félig liszt, szórt sütireceptem és az is ilyen mállós.

2016. jún. 9. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Külön kell összekeverni a szárazanyagokat (liszt, sütöpor, szódabikarbóna, cukor, dió, mazsola,stb) és külön a folyékonyakat (tojás, vaj/olaj, joghurt/tej) és ezeket csak egész röviden összeverni, hogy a lisztes keverék nedves legyen, de nem szabad kidolgozni, símára keverni és azonnal sütni.
2016. jún. 9. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Olvasztott vaj, vagy olaj is kell a tésztába. És tej helyett jobb szerintem a joghurt vagy kefír, mert azok is emelnek az állományon.

nekem szép magasak szoktak lenni, de persze nem olyanok, mint a bolti, ami úgy néz ki, mintha papírból egy atomfelhő nőtt volna ki.

Biztos, hogy valamivel felfújják. Ráadásul, ha az ráragad a muffinsütőre, lehetne áztatni, sikálni, ami bizony nem tesz jót neki.

2016. jún. 9. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)


Az eddigi receptem alapján - amit a leírásban említettem - sem volt csúnya, szépen megkelt. Csak ugye így kicsit olyan piskótás jellegű, nem az a morzsálódós.


Nem kimondottan a bolti eredmény a cél, hanem inkább a morzsolódós tészta :)


Ment mindenkinek a zöld kéz! Köszönöm még egyszer!

2016. jún. 9. 23:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!