Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsóba a só bors paprikán...

Lecsóba a só bors paprikán kívül milyen fűszert lehetne még tenni?

Figyelt kérdés
Kicsit ízetlennek érzem, de a só biztos hogy elég benne.

2016. jún. 23. 10:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Mivel pörkölhöz hasonló alapon készül, egy kis őrölt kömény, kis fokhagyma sokat dob rajta.
2016. jún. 23. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszi, a kömény pont nekem is eszembe jutott, és így tényleg finom. A fokhagymát azt bele kellett volna főzni, így utólag már nem jó, bár lehet hogy van granulátumom is...


Nézegettem recepteket, de a kolbász meg a szalonna a fő különbség, azt meg most nem akartam belerakni...

2016. jún. 23. 10:28
 3/21 anonim ***** válasza:

Só és bors bőven elég. Mondjuk én natúr lecsót szoktam. Nem.rakok bele kolbászt, sem szalonnát

A kömény erősen elviszi az ízét. Én nem raknék bele. Bár ha neked úgy ízlik. A fokhagyma jó is lehet bele. Aki szereti, rakjon bele. Kóstoltam már úgy. Én azt sem szeretem benne, de ha nincs más, megeszem. Ötletnek jó. Egy kis adaggal lehet játszani.


A köménymagos elkészítésnél hogy csinálod?

2016. jún. 23. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Egy jóféle kolbászt kell belefőzni és akkor rendben lesz az íze. Akkor csak só kell bele és semmi más.
2016. jún. 23. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
A fokhagyma akkor a legjobb, ha frissen darabolod rá a kész lecsóra tálaláskor. (De nem port - mert annak nem sok köze van az igazihoz)
2016. jún. 23. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, a fokhagymát nyersen nem tolerálja a család, így azt hanyagoltam, de végül finom lett, így is csak ketten ettük, a gyerekek nem kértek (vagy nem kaphattak, allergia miatt).

Legközelebb lehet hogy fokhagymát is belefőzök...

2016. jún. 23. 12:59
 7/21 anonim ***** válasza:

Szinte mindenbe teszek borsót, de lecsóba csak sót. A zöldségektől lesz finom, bár tény, hogy én is csak ősszel tudok venni ízes paradicsomot, így nyáron is befőttből megy a lecsó... De soha, soha nem ízetlen, dehogyis.

Rossz alapanyagon szerintem nem segít semmi fűszer, jó, talán valamit, de nem lesz olyan.

2016. jún. 23. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
32%
Kizárolag so, pedig szeretek füszerezni.
2016. jún. 23. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
74%

Végigolvastam a kommenteket, de mintha a hagymát nem látnám az alapanyagok közt. Én mindig az apróra vágott hagyma dinsztelésével kezdem a lecsó készítést.

Nem tudom, ez fűszer vagy alapanyag?

Nem a hagymát hiányolod a lecsó ízvilágából?

2016. jún. 24. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

Hagyma, paprika, paradicsom - ezek alapanyagok.

Valóban sokat számít, ha ezek önmagukban is finomak.

2016. jún. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!