Ha a vöröshagyma karikákat csak simán lisztbe mártom és utána tojásba úgy is sikerül?
a végeredmény jó lesz így is?
kérlek segítsetek nekem
egy amatőr férfi :D
Meg vagyok rőkönyödve, hogy sütni nem kell???
Csak a mártogatástól is ropogós lesz? :-)
2. Szerintem úgy gondolta a kérdező, hogy a zsemlemorzsát hanyagolja.
Igen jó lesz, de én is visszamártanám még lisztbe.
De ha esetleg van otthon teljes kiőrlésű liszted az még jobb. Én egy időben azzal sütöttem a rántott húst mikor a férjemnek magas volt a cukra, és nekem úgy tűnt sokkal ropogósabb volt a panír.
Persze, de úgy fog kinézni, mint a bundáskenyér, és össze is ragadhatnak sülés közben.
A klasszikus csak a lisztbe mártás, a lisztben szétszedni karikákra, egy szűrőben lerázni a felesleges lisztet, aztán mehet a forró zsiradékba. Ha szép aranybarna, akkor szűrőlapáttal villámgyorsan kikapkodni egy konyhai papírtörlővel bélelt tálra.
Akkor itt már kavarodtunk!
- Egyik féle kaja, a kérdező-féle a rántott hagyma: igen, finomabb lesz, ha a tojás után még egyszer lisztbe, vagy zsemlemorzsába is bemártod, és úgy sütöd ki.
- Másik fajta, a ropogósra sütött hagyma, amikor csak lisztbe forgatjuk a hagymát, szűrőn keresztül lerázzuk róla a felesleges lisztet, és úgy sütjük. Ez esetben már tojásba és egyebekbe nem forgatjuk. Ezt a hagymát szoktam pl. a csülök pékné módra, vagy a "cigánypecsenye" tetejére, hasonló esetekben készíteni.
Na igen, a kérdésből sajnos nem derül ki, hogy rántott hagymakarikát, ami liszt-tojás-zsemlemorzsa, vagy sült hagymakarikát szeretne-e az "amatőr " fiúnk :D
De, ha már említették a teljes kiőrlésű lisztet, én is írok egy isteni ropogós megoldást sült hagymára.
Ehhez kukoricaliszt kell.liszt-tojás-liszt a sorrend, és a forró olaj a folytatás.
Remélem, hogy ennyi ajánlat közül megtalálja a legszimpatikusabbat.
Persze a későbbiekre gondolva, lehetőség van az újabb alapanyagok beszerzésére is, igy, ha most nem is, máskor ki lehet próbálni.
Egyébiránt a klasszikus sült hagymát én is sültek tetejére, illetve még a sárgaborsó főzelék tetejére szoktam tenni.
Valakinek nagyon nem tetszett, hogy a tisztánlátás érdekében szétválasztottam a rántott hagymakarikák és a sült hagymakarikák készítésének menetét!!
Mindenki más válasza tökéletes, csak az enyémbe kötött bele az illető! Most mondjam, hogy akárhogyan is készíti el, akadjon meg a torkán??? Még senkit sem hallottam megfulladni a hagymakarikától! Lehet, hogy ő lesz az első? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!