Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A baracklekvárba mennyi...

A baracklekvárba mennyi cukrot raktok kilónként?

Figyelt kérdés

A legtöbb netes recept 20-30 dekát ír, ami szerintem nagyon kevés, az ilyenek felbontva megpenészednek, ha nincsenek telenyomva tartósítóval.

Nem jól gondolom?

(Mi 50 dekát szoktunk, semmi tartósítót meg zselatint, és így nagyon jó lesz a lekvár.)


2016. júl. 11. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

Én 4 deka xilitet. A barack savas és nem is veszt el sok vizet, annyi ideig nem főzöm, így hiába jó érett, nekem kell bele ennyi. Igaz, az átlagnál már kevésbé édesen eszem.


Hőkezeléssel tartósítok. A befőttjeimben nincs is semmilyen édesítés vagy bármi egyéb a gyümölcsökön, zöldségeken kívül.


Felbontva elhasználjuk hamar, ez ilyen. Direkt nem csupa nagy üvegbe rakom, habár egy üveg sárgabaracklekvár nálunk hipphopp elfogy...

2016. júl. 11. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
8 kilóba belement 2 kiló (pont ma) . Van 2 éves szilva, barack lekvárunk is, nem volt példa még arra, hogy penészedjen .
2016. júl. 11. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, és édes mint a méz .
2016. júl. 11. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Semennyit, nálunk is xilit van, a gyümölcs érettségétől függ hogy mennyi. Kisebb üvegekbe van eltéve, de legtöbbször piskótatekercsbe kerül, abba meg belemegy az egész üveg.
2016. júl. 12. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jó, ahogy készítitek.50 dkg cukor kell a normál tartósításhoz. Régebben nagyanyáink korában még többet használtak.

A kérdés , ha jól olvastam cukorra vonatkozik, nem édesítőszerre.

2016. júl. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző, cukorból is annyi kell, mint xilitből, hasonló az édesítőerejük, kevés ember érzi máshogy.
2016. júl. 12. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


A xilit nem tartósít, mint a cukor, így megpenészedik felbontva a lekvár.

Változó, mennyit fogyasztunk, de majdnem kizárt, hogy pont elfogyjon egy üveggel, akár palacsintázunk, akár süteménybe kell. A maradék megy a hűtőbe, de ha véletlenül nem jut eszünkbe egy hónapig lekvárt fogyasztani, akkor bizony előfordul így is, hogy penészes lesz. (Mivel mindig elfelejtjük megmérni a gyümölcsöt, ezért csak saccoljuk a súlyát, így néha kevesebb cukor megy bele...)

2016. júl. 13. 05:21
 8/8 lencsefőzelék ***** válasza:
69%

Semennyit. https://www.youtube.com/watch?v=FVx6XxkwyEU

Sztíviát rakok bele.

A főzés és a dunsztolás tartósít. Kis üvegekbe kell tenni, így nem kell sokáig a hűtőben tárolni felbontás után.

2016. júl. 14. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!