Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üdv! Csontozott csülök pörkölt...

Sasa69 kérdése:

Üdv! Csontozott csülök pörköltet szeretnék készíteni . Kevés zsírban a hagymát üvegesre pirítani, lehúzva a tűzről hozzáadni a fűszer-paprikát, bele a hús, só és készre főzni - sütni . Más alapanyagot nem szeretnék beletenni . Jól emlékszem?

Figyelt kérdés
2016. júl. 25. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Porkoltett nem kell sutni, mi paradicsomot is rakunk bele elnyomja a diszno izt
2016. júl. 25. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 aperitif ***** válasza:
71%
Pörköltbe csak pirospaprikát teszek, semmi más fűszert, esetleg nyáron a hagyma mellé dobok bele zöldpaprikát, és paradicsomot is, de ez elhagyható.
2016. júl. 25. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
oké , köszi , de amit leírtam az jó ? :)
2016. júl. 25. 10:38
 4/7 A kérdező kommentje:
nem teszek bele mást , épp azért , mert disznót szeretnék enni :)ha kevés a zsírja , esetleg egy kis víz ?
2016. júl. 25. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

Jó amit írtál. A hagymát dinszteld meg kis sóval, egy kevéske vízzel, majd fedő alatt főzd el. Utána mehet rá a hús, jól átkeverve, és fedő alatt hagyd míg ki nem adja a saját levét. A csülök nem túl vizes, így hamar eléred ezt az állapotot. Utána mehet rá a jó minőségű pirospaprika, és csak annyika víz vagy csontlé, amennyi éppen ellepi.

A fűszerezés ízlés dolga, 1-1 paradicsomot paprikát szezonban én is teszek bele, és egy kevés őrölt köményt.

Figyelni kell, kevergetni és a folyadékot apránként, de mindig időben pótolni.

A bőr miatt jó értelemben véve ragacsos lesz a szaft, ezért kell jobban odafigyelni rá.

Kb másfél óra alatt kész egy finom szaftos csülökpörkölt.

2016. júl. 25. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes , érthető választ ! :)
2016. júl. 25. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:
32%
Én nem így szoktam. Először a hagyma kevés olajon. Közben a hagymára már ráteszem az ízesítőket ( vegeta, bors ) a szín miatt az őrölt pirospaprikát, ha nem "pirosan" szeretném enni, akkor azt el is hagyom. Ezután mehet bele a hús, amit picit "pirítok" hogy elkezdjen főni, és a külső réteg már főtt hús legyen. Aztán mehet rá annyi víz, hogy ellepje a húst, fedőt rá és főhet szépen. Ha kell, esetleg még lehet tovább ízesíteni. Ennyi.
2016. júl. 26. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!