Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellet lehet zsiradék...

Csirkemellet lehet zsiradék nélkül grillezni sütőben? És zöldséget párolni zsiradék nélkül?

Figyelt kérdés
Sport diéta miatt kérdem, receptet is küldhettek. Sütőmben van grill funkció.
2016. okt. 8. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettö lehetséges, csak nem célszerü.


Ha csak egész vékonyan kiolajozod a serpenyöt, akkor igazán mérhetö mennyiségü zsiradék nem jut az ételbe, viszont az íze sokkal jobb. De teflonos serpenyöben, vagy sütöpapírral kibélelt tepsiben meg lehet sütni enélkül is.

Viszont arra figyelj, hogy a csirkemell hamar kiszárad, ezért ßen nem sütöben készíteném. Serpenyöben magasabb fokozaton pirítsd át a külsejét - kb 5-10 perc, nem több -, utána minimumra állítva, lefedve még 10-15 percig pihentesd. Ez alatt átsül, de nem szárad ki, élvezhetö, finom, szaftos és puha lesz az eredmény.


A zöldségeknél fokozottabban érvényes, hogy kevés zsiradék kellene hozzá, mert a vitaminok nagy része csak akkor hasznosul, ha zsiradékkal együtt fogyasztod.

Ha így készíted, akkor tényleg elég csak éppen kikenni (ecsettel) az serpenyö alját, ezt felforrósítani, rátenni a felaprított zöldségeket, 2-3 percig erös lángon kevergetve megpirítani, utána pedig a legkisebb fokozatra állíta fedö alatt - víz hozzáadása nélkül .- megpárolni. Attól függöen, milyen puhán szereted, 10-20 perc alatt elkészül.

Ha mégis teljesen zsiradék nélkül akarod, akkor a serpenyöt forrósítsd fel, úgy tedd bele a zöldségfélét, ha süslni kezd, akkor pici - 1-2 evökanál, nem több - vizet tehetsz alá, majd felö alatt párold, ahogy az elöbb írtam.


Természetesen a húst ie smeg s zöldségeket is tetszés szerint füszerezheted,

2016. okt. 8. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget.
2016. okt. 8. 12:30
 3/5 anonim ***** válasza:
SZivesen és sok sikert!
2016. okt. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
A párolás általában zsírmentes, viszont tényleg szükség van zsírra. Valamikor mindenképpen vigyél be minimum napi 30-40 grammot s igencsak célszerűnek tűnik a fenti ételekkel, amiket sokunk szerint jóval finomabbá tesz a zsír. Nyilván nem mindegy, milyen fajta, de kell.
2016. okt. 8. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Csirkének sütőzacskó. A pároláshoz nem kell zsiradék.
2016. okt. 8. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!