Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek nagyon finom...

Hogyan készítsek nagyon finom húslevest (sertés? Csirke? marha? )?

Figyelt kérdés
A húsleves az én igazi mumusom. Eddig nem sikerül igazán jó ízűt főzni, gondolom az arányok nem voltak jók. Hogyan készítsem, hogy finom is legyen a leves és a csonton kívül husit is tehessek bele?
2010. ápr. 27. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:

lassú tűzön kell főzni


húst, csontot beleteszed hideg vízbe - teszel mellé sót és a legkisebb fokozaton felfedve főzöd, a habot szedd le


ha a hús már kezd puhulni - kb 1,5 óra után, zöldségeld be: répa, hagyma egészben barna héjjal, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, paszternák, krumpli, fokhagymagerezd, paradicsom-egészben, paprika - úgy vágd a zöldségeket, hogy kb egy időben puhuljanak meg - karalábé legyen nagyobb, mint a zeller pl, krumpli hamar szétfő, szóval az is legyen nagyobb (de minden zöldség a lehető legnagyobb darabban legyen, ne kis kockákban)


fűszerek: bors, szerecsendió, só, ha még kell, ételízesítőt ne


főzd a zöldségek megpuhulásáig tovább lassú tűzőn, a legalacsonyabb fokozaton.


Ha kész van, szedd ki a csontot és a húst és kockázd fel a húst...majd úgy tedd vissza a levesbe

2010. ápr. 27. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
az lemaradt, hogy sertést nem csinálok, csak marhahúsból: szegy, comb vagy csirkéből csirkecsont, csirkecomb, szárny és pulykából: szárny, comb és nagy darab hússal kezd
2010. ápr. 27. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazán jó húslevest marhahúsból lehet fözni, karajcsonttal és csirkeaprólékkal együtt. Ehhez rendes leveshús kell (szegy vagy lábszár). (Az, hogy csirkemellböl, karajból stb lehet JÓ levest fözni, nem igaz - abból csak valami lé lesz, de LEVES soha). A legizesebb, ha elözö nap fözik meg és csak másnap lesz tálalva.

Kb. fél kiló marhahúshoz, 20 dkg karajcsontot és legalább fél kiló csirkét kell venni, egy nagyobb fazékban annyi HIDEG vizzel leönteni, ami éppen ellepi (kb. 3 liter), literenként 1 teáskanál sót hozzá és lassan felforralni. Ha forr, a habját leszedni, szemes borssal, szegfüborssal, gyömbérrel, szerecsendióval füszerezni és gyöngyözve fözni, kb 1 óráig, illetve amig a marhahús kezd puhulni. Ekkor bele kell tenni fél kiló sárgarépát, negyed kiló zöldséget, 20 dkg zellergumót, 1-2 fej hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát - izlés szerint még lehet pórét, karalábét, káposztát is beletenni, de ezekböl csak egész keveset, és készre fözni.

Másnap a levest leszürni: a zöldségféléket és a húsokat külön-külön tálra kiszedni és a levét merökanállal szürön átmerni (önteni nem jó, mert zavaros lesz).

Kevés levesbe külön edénybe belefözni a tésztát - az összesbe nem jó, mert akkor hamarébb megforr - leszürni.

Tálaláskor a levét, a tésztát, a zöldségeket és a húsokat külön adjuk az asztalra, és mindenki azt szed a tányérjába, amit éppen szeretne.

2010. ápr. 27. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!