Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt tojás mitől habos?

Főtt tojás mitől habos?

Figyelt kérdés
Ahogy forró vizet ráöntöttem már ilyen fehéres volt körülötte és ahogy elkezdett forrni tiszta habos lett.
2016. nov. 27. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sérült volt az egyik tojás és kifolyt a fehérje.
2016. nov. 27. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 nemma ***** válasza:
23%
Alien-tojás volt! Most pedig fuss, ha kedves az életed, mert a királynő megy, és megbosszulja az ivadékát!
2016. nov. 27. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
71%
Ez előfordul, ha a tojás héja eleve repedt volt, vagy a hűtőből kivett tojást dobod forró vízbe (a hőtágulás miatt megreped a héja), a kifolyt fehérje okozza a fehér habot. Könnyen megelőzhető, ha a tojást korábban kiveszed a hűtőből, hogy legalább szobahőmérsékletű legyen, másrészt érdemes kiszúrni a "fenekét", ahol a légzsák van.
2016. nov. 27. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
58%
Nem kell hozzá sérültnek lenni a tojásnak, ha a hűtőből tesszük a forró vízbe, általában meg is reped. Kis só, és ecet a vízbe téve összehúzza a repedést,a kifolyt alvadt fehérjét le lehet törölni róla, miután hidegvízben lehűtöttük a tojást.
2016. nov. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!