Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan fordítsam át a rántottá...

Hogyan fordítsam át a rántottát a másik oldalára annélkül, hogy elszakadna?

Figyelt kérdés
Idegesitő, hogy nincs le tapadva ha vastag ha vékony mindig elszakad ha csipesszel vagy spatulával átforgatnám.
2016. nov. 30. 23:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
"lapáttal" nyúlj alá, ennyi.
2016. dec. 1. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Süsd meg jól az alját, hogy szépen megpiruljon majd lapáttal könnyedén alá lehet nyúlni és meg lehet fordítani akár csak a palacsintánál. Amikor még nem kapott egy kis barnás színt és még sárga a tojás én általában nem szoktam tudni átfordítani, nekem is elszakad. Ajánlatos teflon serpenyőt használni, az megkönnyíti a dolgodat :)
2016. dec. 1. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Az IGAZI tojasrantotta sohasem marad egyben, hiszen folyamatosan kevered-kavarod. Amirol te irsz, az omlett, es egeszen mas ize van, mint a rantottanak. Kulonbseg kb, mint a sos vizben fott krumpli es a hejaban fott krumpli kozott.

Amugy meg, teflonban kell sutni, es "lapat"-tal forditani az omlettet.

2016. dec. 1. 03:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: a rántottát nem kell (csak lehe) kevergetve sütni, és ha egyben sütöd, az attól még nem lesz omlett.


A rántotta összekevert tojásból áll, tetszés szerinti ízesítökkel( hagyma, kolbász, szalonna, sonka, stb).


Az omlett ellenben a nyers tojásba kevert tejet is tartalmat (esetleg kevés lisztet), és eredetilet a tojaßs fehérje habként lesz belekeverve. Ezt viszont valóban keverés nélkül sütik.


Attól, hogy sokan nem tudják, mi az omlett, még nem jelenti azt, hogy igazuk van, a ennyire nem helyes dolgokat állítanak.


A kérdezönek: ha nagyon nem tudod megfordítani lapáttal, akkor a megsült rántottát csúsztasd a serpenyöböl egy lapos fedöre, erre tedd rá a serpenyöt és utána fordítsd át. (Azért kell fedö, mert annak van fogója és akkor nem sütöd meg a kezed, ha belekerül a forró rántotta.)

2016. dec. 1. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az omlett nem "esetleg kevés lisztet" tartalmaz, hanem az omlett az, amiben van egy kevés liszt. Pont.
2016. dec. 1. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Láttam már tv-ben olyat is, hogy ráborítottak a serpenyőre egy tányért, a kettőt összeszorítva megfordították, és után a tányérból a rántottát szépen vissza-csúsztatták a serpenyőbe. Biztos, hogy nem fog elszakadni! :)
2016. dec. 1. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

A múltkor már én is írtam ezt a tányéros módszert, persze lepontoztak. Pedig nagyon egyszerű, főleg, ha minimális olajon teflon serpenyőben van sütve.

Vagy a széles lapátos alányúlás és gyors átfordítás a megoldás, persze fenn áll az esélye, hogy közben eltörhet.

2016. dec. 1. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
96%

Akkor én most felpontoztalak, nem kell rajta kiakadni, vannak még emberek, akiknél nem az a lényeg, hogy melyik válasz jó...


Egy másik kérdésnél elsőként írtam egy ajándék-ötletet. Szinte minden második hozzászóló azt javasolta, engem lepontoztak, egymást pedig fel... :)))

2016. dec. 1. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 szaszaa11 ***** válasza:
81%

Amúgy a 3. Válasz teljesen korrekt, ment is a zöld pacsi.

A rántotta nem egyben kerül a tányérra, hanem darabokban, az omlett amiről a kérdező érdeklődik. És valóban, rá kell érezni, mikor lehet már fordítani. Sokmindentől függ, így nem is lehet konkrét időt mondani, mikor, tényleg próbálgatni kell.

2016. dec. 1. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz egy rendes serpenyőm, meg fogom nézni, hogy a csudába lehet elszakítani egy rántottát, mert az enyéim elég alaposan egyben maradnak, ha nem keverem őket. Lehetséges, hogy más a tojás, ha máshonnan, máshogyan tartott tyúkoktól származik... Sokszor belefutottam már abba, hogy nem úgy viselkedik a tojás, mint ahogy kellene neki (pl. nekem mindig tökéletesen felverődik a fehérje, ha belekerül 1-2 csepp sárgája, ezt értem a legkevésbé, hogy akkor miért terjedt el, hogy nem? ha egyszer nálam 100%-os az arány, pedig nagyon gyakran csinálom).


Szóval a tojás alapból remekül összetartja az ételeket, ezért szakad nehezen egy jó palacsinta is, pedig az sokkal szakadósabb s általában vékonyabb, mint a rántotta.

De egy laposabb, szélesebb eszköz azért segít, ha nehéz a megfordítás.

2016. dec. 1. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!