Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell filét mindig...

Csirkemell filét mindig ugyanabban a megbízható húsboltban vásárolom. Második alkalom, hogy a hús feltűnően sárga. Nyersen narancssárga, sütés után feltűnő citromsárga?

Figyelt kérdés
Első alkalommal csak meglepődtem bár nem örültem neki, de a második kifejezetten zavaró volt, pláne hogy több kilónyi van lefagyasztva ugyanabból a vásárlásbol. A sárgákat frissen csináltam meg. Tippek? Mert tutira nem a kukoricátol lett ilyen színe.
2016. dec. 5. 13:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ételfesték van a tápban, vagy... vitaminozott vizet itatnak velük, amiben elég sok karotin, egyéb sárgás cucc van, amivel csak az a bajom, hogy a tojás sárgáját tapasztalatból mondom, hogy egész biztos szép sárgára színezi, de a húst... azt eddig nem vennem észre.

De ettől még lehet.

Meg az is lehet, hogy egyszerűen más fajta csirke, hús hibridekből is van több féle.


Meg vágás után is van egy rakás eljárás, amitől állagra is, színre is, kezelhetőségre is nagy eltérések lesznek.

2016. dec. 5. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Elég zavaró mert nem olcsó a hús, és így gusztustalan .
2016. dec. 5. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen,karotintól (sárgarépában van) lesz narancssárga,vagy sárga, kurkumától sárga. Mindkettő ehető, nem ártalmas. (Más kérdés,hogy kisebb átverés, színügyileg. )
2016. dec. 5. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez is egy trükk, hogy szép sárgabőrű, zsírú háztáji csirkeként adják el a tápon nevelt jószágot is.

valóban ártalmatlan, de átverés egyértelműen.sajnos falusi ismerősöm is van, aki így trükközik a háztáji tojással, pucolt csirkével, pedig egy szem nem sok, annyi kukoricát sem vesz, csak tápot a faluban lévő tápboltban.A portékájából annyi igaz, hogy házi, de a takarmánya ua., mint a nagyüzemié.

2016. dec. 5. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem első körben jelzem a húsbolt tulajnak, és nem veszek ott többet csirkemellet. Bevallom megundorodtam, pedig olyan finom lenne a göngyölt csirkemell, de nagyon bizarr a sárga hússal.
2016. dec. 6. 07:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne támadd le, csak érdeklődd meg, hogy van-e új beszállítója, és mi a véleménye róla, mert neked ez nem szimpatikus stb stb.

Ha nem tud a korábbi minőségben adni, csak akkor válj meg a megbízható hentestől, és keress másikat.

2016. dec. 6. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
74%
Egyébként sokszor azért mossák át kurkumás vízzel a húst, mert...mert már nem friss. :-) Ezt sajnos biztos forrásból tudom..Persze az is lehet, hogy csak a színét akarták egy kicsit felturbózni, hogy jobban hasonlítson egy háztáji csirkére, csak picit sárgára sikerült. :)
2016. dec. 7. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész kedves válaszokat ! Holnap felhívom a húsboltot , ami egyébként Sopronban van. Majd mondom, mire jutottam:)
2016. dec. 7. 22:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Ui: rá sem bírok nézni szárnyas húsra
2016. dec. 7. 22:22
 10/10 anonim válasza:
100%
A férjem nagyüzemi csirkeneveléssel foglalkozik. A táphoz kevernek sárgítót, ami teljesen ártalmatlan, növényi eredetű (konkrétan Büdöske). Éppen azért azért adják hozzá, mert a sápadt hústól idegenkednek az emberek.
2016. dec. 8. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!