Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha tortát vagy kuglófot...

Ha tortát vagy kuglófot sütsz, lisztel vagy cukorral hinted meg a kivajazott sütőformát?

Figyelt kérdés

2016. dec. 8. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Torta alá sütőpapírt teszek, és nem vajazom-lisztezem a formát. A kuglóf formát kivajazom, és darált dióval hintem be.
2016. dec. 8. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Vaj és liszt.
2016. dec. 8. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Nektek soha nem szokott oda ragadni? Nálam vmi nem stimmel :( Van egy kapcsos tortasütőm és hozzá egy kuglóf betét is. Nem tudom kiborítani miután megsültek, oda ragad az alja a formához.
2016. dec. 8. 11:20
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

A sütőpapír nagyon jó bele. Körberajzolod, és belehelyezed az aljába.

Vajas-lisztes megoldás is be szokott válni.

Én minden kisült süteményt, legyen az piskóta, pite,muffim, akármi, mindig hidegvízzel átitatott, majdnem, hogy lutykos viledára teszem, amikor készen kiveszem a sütőből.

A hidegtől párát kap alulról, és szépen elengedi a tepsit, sütőformát, és kb 10 perc után szépen kiemelhető, kiborítható, attól függ mi, de a lényeg, hogy nem ragad oda.

2016. dec. 8. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Kuglófsütővel, gyümölcstortaformával az a helyzet, hogy azt alaposan ki kell kenni, minden bordáját, idomát, és jól belisztezni. A felesleges lisztet, a mosogató felett kis ütögetéssel le kell rázni. Az ilyen formákat meg szoktam fordítani,- persze alul marad a vizesruha- úgy, hogy egy vajazott tálat ráteszek a kész sütire, és gyors mozdulattal megfordítom. Utána magát a formát is beborítom vizesruhával, és közben egy nagyobb kés nyelével körbeütögetem.Ezek pár perces mozdulatok, de nagyon megéri ez a kis plusz munka.A formát óvatosan kell leemelni a sütiről.
2016. dec. 8. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi,kifogom próbálni. Már nagyon elegem van abból, hogy a tészta isteni finomra sikerül, de! kénytelen vagyok benne hagyni az egészet a formában és onnan vagdalni a szeleteket,szégyen szemre alja meg nincs a süteménynek.Tegnap is az összes mazsola ott ragadt a kuglófforma aljába.
2016. dec. 8. 11:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez magától a formától is függ, sajnos van amelyiknek rossz az anyaga, vagy már elhasználódott, és azzal jobban odaragad a sütemény.


Próbálkozz szilikon formákkal, azokban nem ragad bele.

2016. dec. 8. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A mazsolát forgasd meg egy evőkanál liszttel és nem süllyed le a süti aljára
2016. dec. 8. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A megsült süteményt minden esetben legalább 10 percig pihentesd és csak utána borítsd ki, akkor sokkal szebben kijön a formából.
2016. dec. 8. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Istenek vagytok. Lesz egyszer Gyakori Party viszek nektek tortát és kuglófot is :)

A formám barázdáit nem haloványan mint eddig, most jó alaposan ki vajaztam. Mikor kiszedtem a sütőből egy használaton kívüli tepsire helyeztem és raktam alá egy vizes konyharuhát is. A mazsolákat anélkül, hogy felvágnám látom, hogy ott vannak, meg vannak :)

Sikerült és végre egyben ki is tudtam fordítani a sütőformából. Kösz, kösz mindenkinek.

2016. dec. 9. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!