Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött csirkét sütök májjal....

Töltött csirkét sütök májjal. Hogyan csináljam botmixerrel? Nyersen vagy kicsit pirítsam meg? Nem akarom hogy, , nagyon koszoljon"!

Figyelt kérdés
Ne fröcsögjön stb de elképzelésem sincs mit művelhet vele a mixer!Olvastam kaparásról...na az meg hogyan??
2016. dec. 27. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
a vágódeszkára teszed a nyers csirkemájat és a kés hegyével lekaparod a hártyákról, inakról. Ne használj botmixert
2016. dec. 27. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem szoktam megtölteni a csirkét. Külön sütöm a tölteléket egy őzgerinc formában szebben tálalható. A májas töltelék nálam így készül.

Kevés zsiradékon vöröshagymát píritok, ha ez félig megpirult, akkor teszek rá összezúzott fokhagymát. Ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát, és petrezselymet teszek rá. Evvel is pirítom kicsit, majd csíkokra vágott májat rádobom, jól összepirítom. Amikor máj már nem nyers kevés só, bors és majoránnával fűszerezem. Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott főtt tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot . Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó. Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira, hogy itt-ott maradjon olyan máj darab, ami harapható.

2016. dec. 27. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Töltött csirkébe jó a darabosra megvagdosott máj is, vagy ha pürésen akarod, akkor azt lehet nyersen elkaparva, vagy főtten, sülten botmixerrel pépesíteni.

Ha egy mélyebb edényben csinálod, nem fog szanaszét fröcskölni. Én csirkébe nem pépesítem, de szoktam májpástétomot csinálni, akkor vagy darálom a lesütött májat, így rusztikusabb, darabosabb lesz, vagy botmixerrel pürésítem. Az én mixeremhez van egy magas, kb 20-25 centis "pohár", abból nem fröcsög ki semmi, ha csak félig-háromnegyedig van.

2016. dec. 27. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne használj botmixert. Ahogy már írták vagy deszkán elkaparod és úgy teszed a hagymás zsiradékra, de én is inkább kis darabokra vágom, ha töltelékbe megy.Sokkal gusztább, mintha egy pépet tennél bele.
2016. dec. 27. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!