Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet valahogy "feldobni" egy...

Lehet valahogy "feldobni" egy tonna sült csülköt?

Figyelt kérdés
Rengeteg megmaradt, tegnap bajor káposztával, ma szendvicsben ettük, de még mindig van egy egész... mit csinálhatnék még vele?
2017. jan. 1. 23:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vágj fel pár vöröshagymát(hús mennyiségétől, nem tudom mennyi az egy tonna amiről beszélsz), párold meg kis olivaolajon. Vagdosd nagyon apró darabokra a húst, forgasd össze a serpenyőben a hagymával, pár pillanat alatt, nem kell sülnie a húsnak. Az egészet keverd át megfelelő mennyiségű bbq-szósszal, nagyon jó kis szendvics-alapanyag, ízében új jelleget kap, nem lesz unalmas.
2017. jan. 1. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
De jó, köszi! Egy egész csülök még felvágatlan, úgy kb 1,5 kiló csonttal együtt. Szeretjük nagyon, na de két nap elég volt, és mivel el van már készítve, muszáj megenni ezt az utolsó darabot is. Ha van még ötlet jöhet, bármit szivesen fogadunk. :)
2017. jan. 2. 00:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Na, közben találtam valami rettentő gusztát, vajon ehhez jó lenne az én szerencsétlen maradékom? A zsíros részt-bőrt eltávolítanám persze.

[link]

2017. jan. 2. 01:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy részéből darálva csinálhatsz egy finom húspástétomot is. Darálj mellé 2-3 főtt tojást. fűszerezd ízlésetek szerint, mustár, kis tejföl, hogy krémes legyen, és már kész is.

Melegszendvicsre isteni finom húskrém, főleg, ha még sajttal is megszórjátok, ami ráolvad.

De hidegen péksüteménnyel is finom.

2017. jan. 2. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

- nyugodtan le is fagyaszthatod

- paradicsom mártás, stb. mellé tökéletes


- jó lesz felkockázva:

Spencer-féle hagymás babhoz,

babgulyáshoz,

brassóiba,

Pékné módra

2017. jan. 2. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyúrj egy kenyértésztát


Nyújtsd ki kerekre a tésztát, mintha pizzát csinálnál. Kend meg mustárral, majd tegyél bele apróra vágott hagymát és felkockázott csülköt. Mehet bele vegyesen húsos és zsíros rész is. Hajtsd félbe lepénynek, nyomkod össze a szélénél, picit szurkáld meg, majd süsd meg sütőben.


Szerintem nagyon finom.

2017. jan. 2. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló ötletem lenne, mint az utolsónak. Nekem is kelt tészta receptem van, de azt rúdban kell csinálni, mint a kalácsot.Nagyon finom, és napokig puha marad.

Ha érdekel a tészta receptje , szívesen megírom.

2017. jan. 2. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

huha, mennyi szuper ötlet, köszönöm mindegyiket :)

utolsó válaszoló, igen, kérem szépen azt a receptet

és még egyszer köszönöm a tippeket, a jövőben mindet hasznosítani fogom.

2017. jan. 2. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Írom a receptet, ne lepődj meg a mennyiségeken, de errefelé ennyiből csinálják, és bármilyen füstölt hússal, kolbásszal szalonnával nagyon népszerű. Ebből négy tekercs lesz, de természetesen felezheted is a mennyiséget.

Az eredeti recept: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, fél deci olaj, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál cukor (ez is a tésztába ) 2 db kocka élesztő, és kb fél liter tej.

Az élesztőket 1 púpozott ek. cukorral, kb másfél deci tejben felfuttatjuk.,margarint langyosra olvasztjuk, hozzáöntjük az olajat. ezeket a liszttel, sóval, cukorral összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és kezdjük összegyúrni. még annyi tejet adunk hozzá, hogy közepes állagú legyen. Jól kidolgozzuk, és letakarva meleg helyen kb másfél órát kelesztjük.

ha megkelt, a tésztát négy részre osztjuk, és egyenként kb 1 centis vastagságúra nyújtjuk.A tölteléket, elosztva (füstölt darabolt csülök jelen esetben )elrendezzük a tésztán, és ,mint a kalácsot feltekerjük.

Sütés előtt még a tepsiben fél órányit pihentetjük. A tetejét tejjel lekenjük, és lassú tűznél, kb 35-45 percig sütjük.Sütőtől is függ.

Hidegen, melegen rendkívül finom, puha, ízletes és laktató.

Aki esetleg más füstölt dologgal készítené, azokat kissé meg kell párolni,(kolbász, nyers sonka, kolozsvári szalonna )leszűrni, kihűteni, és úgy tenni a tésztára.

Ehhez a mennyiséghez kb 60-70 deka füstölt termék kell.

2017. jan. 2. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Rakott krumpliba, rakott kelbe, vagy bármilyen rakott zöldségbe beleapríthatod. De bármilyen hússaláta receptbe is teheted a másik hús helyett, ha szeretitek az ilyesmit.
2017. jan. 2. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!