Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehetne elkészíteni...

Hogyan lehetne elkészíteni azt az ételt, aminek ez a fantázianeve: Malacbefőtt?

Figyelt kérdés
a lényeg, hogy malacból legyen, befőttes üvegben lehessen tárolni, ha lehet 2 hétig, azt hallottam, hogy zsírral lehet "szigetelni", hogy kellene?

2017. jan. 3. 08:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Lesütöd a húst, majd azon melegében zsírral együtt beleöntöd egy befőttes üvegbe. A lényeg, hogy a zsír teljesen ellepje a húst. Hagyod kihűlni, és ha mindent jól csináltál, akkor nem két hétig de hónapokig eláll.

(Régen így is tartósítottak húsokat. A lényeg, hogy fogyasztás előtt fel kell olvasztani pl. melegvizes fürdőben, kivenni a húst, majd megint hagyni kihűlni. Ha lekaparod a zsírt róla és levegőt kap, akkor már csak pár napig marad meg, de hűteni kell.

2017. jan. 3. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, a bontatlan üveget, lehet szobahőmérsékleten tárolni? lehet a saját zsírjával is, mert mintha azt olvastam volna, hogy kacsazsírral kell?
2017. jan. 3. 08:39
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Amikor még nem volt fagyasztó, a disznóölési húsokat lesütöttük, nem üvegbe, hanem zománcos fazékba, zománcos bödönbe raktuk a lesütött húsokat, és ahogy írták is, annyi olvasztott zsírt öntöttünk rá, hogy teljesen, légmentesen lezárja a húsokat.

Ha kellett, fakanállal szedtünk ki belőle, és ismét csak "lezártuk" a tetejét olvadt zsírral.


Az üvegbe tárolásnál csak az lehet a gond, hogy a fakanállal könnyű az üveg oldalát kinyomni! Vagy pedig valóban langyos vízbe állítod az üveget akár már az előző este, hogy másnapra felolvadjon benne a zsír.


De egyébként guszta lenne benne 3-4 db. malac-köröm, vagy egy malac-pofa vigyorogna rám a polcról az üvegen keresztül! :))

2017. jan. 3. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem kell kacsazsír, sertés zsír tökéletes, de olyat, amiben még előtte semmit nem sütöttetek. Ha használt zsírral öntöd fel, akkor könnyen beavasodik a benne levő hús.


Így van, ebben az esetben már lehet "szabad-polcon" tárolni, hiszen pontosan a mélyhűtést, fagyasztást pótolták nagyanyáim, anyáink is ezzel a módszerrel.

2017. jan. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

köszönöm


"3-4 db. malac-köröm, vagy egy malac-pofa " ez azért túlzás:D

2017. jan. 3. 08:53
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
Valóban így tárolták a húst a fagyasztóláda előtti korszakban. Viszont ez nem egy ínyenc gasztronómiai eljárás volt, hanem egyfajta kényszermegoldás. Nem is volt teljesen megbízható, elő-elő fordultak a szalmonellás ételmérgezések.
2017. jan. 3. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
42%
egyszerű kocsonya?
2017. jan. 3. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
nem, malacbefőtt:3
2017. jan. 3. 09:12
 9/12 anonim ***** válasza:

...De csak akkor, ha tudsz németül, ott így hívják!

[link]

2017. jan. 3. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Valami gond van a Google-val, "sülze" névvel keress rá!
2017. jan. 3. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!