Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz a piskótám csípős ízű?

Miért lesz a piskótám csípős ízű?

Figyelt kérdés

Teszek bele különböző liszteket, keverem a fehéret a teljes kiőrlésűt, durumot.

Teszek bele eritritet vagy nyírfacukrot, most eritrit van benne csak.

A többi hagyományos, sütőpor, pici só, tojás...

Váltogatom a liszteket, emiatt talán nem az a hunyó. lehet, hogy az eritrit túl sok benne? Azért csípheti a nyelvet?



2017. febr. 1. 12:56
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Hát ez elég furcsa. Csípős akkor lehet, ha valamelyik összetevő megromlott vagy megavasodott benne. Esetleg mákliszt, vagy egyéb magliszt, nem tudom olyat szoktál-e használni. Eritritet én is használok, és tény, hogy van egy pici mellékíze, de azt nem csípősnek mondanám, hanem inkább hűvös érzetnek.
2017. febr. 1. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 Andizsuzsi ***** válasza:
Sütöpor?
2017. febr. 1. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 A kérdező kommentje:

Most éppen daráltam bele lenmagot, de a múltkor nem, és akkor is csípős volt. Esetleg liszt elromolhatott? Többnyire új lisztek a boltból, talán csak a fehér ami régebben állhat itthon.


A sütőpor? az azt jelenti, hogy talán a sütőportól csípős?

2017. febr. 1. 13:34
 4/27 A kérdező kommentje:

Meg még az jutott eszembe, hogy én a liszteket a boltól rögtön mélyhűtőbe teszem 2 napra, a zsizsik miatt. Többször volt az élősködőkből bajom.

Azóta csak a búzadarában volt elzárva üvegben, az épp nem volt mélyhűtőben.


Esetleg a mélyhűtő és kiolvadás miatt lehet elromlott a liszt ??

2017. febr. 1. 13:36
 5/27 anonim ***** válasza:
50 deka lisztenként max 1 sütőpor. De mi a fenéért kell a piskótába sütőpor? Arra való a habosra kevert cukor+tojás sárgája, és a felvert tojás fehérje, hogy felhozza!
2017. febr. 1. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:

Sok a sütőpor.


Amúgy a lisztet nem kell fagyasztani.

Véletlen lehetett, hogy volt ilyen problémád, egymillióból 1 ilyen van.

2017. febr. 1. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 A kérdező kommentje:

nekem minden receptemben van sütőpor írva

valami 8 dl liszt van ebben a piskótában 1 csomag sütőporral

2017. febr. 1. 14:08
 8/27 A kérdező kommentje:
évi 1-2 -szer találkozok itthon zsizsikekkel a lisztben vagy búzadarában és ezerrel terjednek. (Havi 1-2 sütögetési mennyiség) Idén elkezdtem a fagyasztós technikát, és eddig bevált (csak a nem fagyasztott búzadarát 2 napja dobtam ki zsizsikesen)
2017. febr. 1. 14:11
 9/27 anonim ***** válasza:

Passz, amiket írtál, azok zömétől szerintem nem szabadna csípősnek lennie (minddel van tapasztalatom. jó, durumliszttel nem, de az elég közel áll a többi búzaliszthez). A túl sok sütőport tudom csak elképzelni, bár az nekem nem csípős, hanem borzalmas sütőporízű.


Az erősen tojásos sütikbe tényleg teljesen felesleges a sütőpor. Rengetegszer sütöttem piskótát, de sütőport soha nem raktam bele (s szódabikarbónát sem, mert én sütőport eleve nem használok :)), ahogy anyám és nagyanyám sem.

2017. febr. 1. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az édesítőtől olyan.
2017. febr. 1. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!