Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a sütőpor a...

Mi a különbség a sütőpor a szódabikarbóna és a sütőpor között? Végülis mindegyikből feljönni a tészta? Akkor helyettesíthetik őket egymással?

Figyelt kérdés
2017. febr. 9. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
A sütőpor a szódabikarbóna és a sütőpor között az a különbség, mint a szódabikarbóna a sütőpor és szódabikarbóna között, nevezetesen, hogy a sütőpor a szódabikarbónán kívül egyéb anyagokat is tartalmaz.
2017. febr. 9. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A szódabikarbóna enyhén lúgos anyag, az alapanyag savtartalmával reakcióba lépve fejti ki hatását. Ha az anyag nem tartalmaz elég savat, akkor nem fog rendesen feljönni, és az íze is kicsit kellemetlen lesz.


A sütőpor két fő dolgot tartalmaz: szódabikarbónát, és egy savas anyagot, hogy mindenképpen ott legyen a tésztában a szükséges sav, és feljöjjön.

2017. febr. 9. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A sütőporban van szódabikarbóna,

a szódabikarbónában önmagán kívül nincs más.

2017. febr. 9. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :) és az élesztővel mi a helyzet? Azt lehet helyettesíteni valamalyikkel?
2017. febr. 9. 17:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!