Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Háziasszonyk, főzni tudók! Az...

Háziasszonyk, főzni tudók! Az normális ha 600g nyers csirkemellből lesz 200g? Rosszul csinálok valamit? Miért ilyen sok a veszteség? 16/f

Figyelt kérdés
2017. márc. 9. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Édes fiam kifől belőle a víz.
2017. márc. 9. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
De a tápérték igyanaz marad?
2017. márc. 9. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A 600 g nyers csirkemellben ugyanannyi fehérje-zsír-(szénhodrát)-kalória van, mint a kész 200 g-ban, a különség a vízveszteségböl adódik.


De valószínüleg túlsütötted, vagy túl kis hömérsékleten kezdted és ezért jött ki belöle a víz jó része.

2017. márc. 9. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy rengeteg víz kifő belőle!
2017. márc. 9. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
Szia! Mesterséges világban kényszertenyésztett húsnál sajna sok minden előfordulhat. Mindazonáltal gyanakszom arra higy a hús "túlkészült".
2017. márc. 9. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
11%
A csirkemellben sok a víz. Főzz helyette inkább mást.
2017. márc. 9. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Testépítéshez ez kell
2017. márc. 9. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Az sem mindegy, hol veszed a húst. A hiperekben kaphatók sajnos ilyenek, tele vannak nyomva vízzel (is). Próbálj meg kisebb hentesboltban vásárolni, ahol tudod honnan származik az áru. Megéri ilyen helyet felkutatni. Nálam az tette be a kaput, hogy simán meg lehet főzni bolti húsból pörköltet víz nélkül...


Csirkemellet úgy szoktam készíteni, hogy először minimális zsiradékon, fűszerekkel (kömény, fokhagyma, só...) magas hőmérsékleten átsütöm hirtelen a hússzelet mindkét oldalát, azután fedő alatt lassú tűzön puhára párolom, amíg el nem tűnik a lé alóla.

2017. márc. 10. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
45%
Vegyél szabad tartású vagy tanyasi csirkét. Az nem megy össze így, mert nem növekedési hormonnal növesztik extra nagyságúra egy csirkegyárban, szenvedések közepette, hanem normál idő alatt, hormonok nélkül, egészséges húst növeszt.
2017. márc. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
91%

#8

A pörkölt víz nélkül készül, saját lén, már dédszüleink idejében is.

2017. márc. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!