Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egészséges sutesi\fozes...

Milyen egészséges sutesi\fozesi praktikákat ismertek?

Figyelt kérdés

Én ezeket:

- só helyett himalajasot hasznalok

- zsiradékban kokuszzsirt

- liszt helyett zabpehely liszt

- cukor helyett eritrit

- tej helyett kokuszzsirt

- uborkasalatanal ecet helyett almaecet


Valakinek vannak még tippjei? Esetleg főzési praktikák?


2017. ápr. 2. 11:01
 1/7 A kérdező kommentje:
És azt kihagytam, hogy a rántott sajtot Olaszországban zabkorpaval csinálom és sütőben sütöm meg. És más ételekhez teflon serpenyőt használok, mert úgy kevesebb zsiradék kell
2017. ápr. 2. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
rizs és tarhonya helyett bulgur
2017. ápr. 2. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

- só helyett himalajasot hasznalok

Nem akarlak elkeseríteni, de a himalája só épp úgy nátriumklorid, mint a bányasó. Attól, hogy némi vasoxid rózsaszínre színezi, nem lesz egészségesebb.

- zsiradékban kokuszzsirt

Ezt nem értem. A kókuszzsír is zsiradék.

- liszt helyett zabpehely liszt

Ez rendben van, alacsonyabb a glikémiás indexe.

- cukor helyett eritrit

Most éppen a cukoralkoholok a nyerők, mint az eritrol, meg a xilit, aztén 2-3, vagy 5 év múlva kiderül, hogy nagyon károsak. Én már megéltem jó pár ilyen pálfordulást, volt a margarin és az olaj az egészséges táplálkozás csúcsa, mára első számú közellenséggé váltak.

- tej helyett kokuszzsirt

Na, ezt megint nem értem. Tej helyett zsír?

Szerintem kókusztejere gondolsz. Ha laktóz érzékeny vagy, akkor igen.

- uborkasalatanal ecet helyett almaecet

Az almaecet is ecet. Nekem általában három-, négyféle ecet van a háztartásomban, és mindig azt használom, amire épp szükségem van. Saláták tetejét 5%-os alma-, bor-, vagy balzsamecettel locsolom, de páclevet 10%-osból készítek, takarításhoz, vízkőmentesítéshez meg 20%-os esszenciát használok.

2017. ápr. 2. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Amiket leírtál, semmi közük az egészséges táplálkozáshoz. "Divatcikkek", amit el lehet hinni,(de főleg egészségmániásoknak eladni )de sokkal jobb utánaolvasni, és azután dönteni.Ezektől nem leszel egészségesebb, az fix.
2017. ápr. 2. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
33%

Én liszt helyett olajos magvat használok, akinek nem jó a szénhidrát, annak ez alkalmasabb.


Tej helyett kókuszzsírt?! Milyen ételben? Mondjuk vaníliakrémet láttam már kókuszzsírból és tojássárgájából... Kávéba vajat és tojást teszek, de a tejet leginkább a kókusztej képviseli benne. Általában növényi tejjel szokás helyettesíteni, az áll hozzá közelebb, nem a zsír.

A cukrot el is lehet hagyni sokszor, de amúgy ja, a cukoralkoholok jók lehetnek (s a stevia, ha valaki bírja az ízét).


Max. nemfőzési praktikám van: ha lehet, nyersen eszem a zöldségeket. Kivéve azt, ami úgy mérgező vagy egyszerűen kevésbé értékes (úgy tudom, a répa jobb főzve).

2017. ápr. 2. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Attól hogy pár dolgot kicserélsz de megtartod ugyanazokat az egészségtelen étkezési szokásokat (rántás, sok zsír, nehéz ételek stb) semmi nem fog változni!
2017. ápr. 2. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A változás első lépése, hogy kicseréljük azt, ami nem előnyös.

És azzal, hogy már idáig eljutottál, hatalmas lépést tettél előre.


Egyébként nem tudom, honnét veszik azt itt egyesek, hogy csupa tocsogó-zsíros kajákat eszel, amikor ezekről szinte nem is esett szó.

Ne törődj velük, majd alakul ez tovább!

2017. ápr. 3. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!