Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt füstölt tarjából csinálta...

Főtt füstölt tarjából csináltam a bableves alaplevet. Lehet ebből még leves vagy vízízű lesz?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy főtt tarjából készítettem a bableveshez az alaplevet, főztem egy órát kb, de nem lett olyan, füstös szép barna leve, de felraktam így a levest, nincs rossz ízé, bár egy kicsit vizes. Rántással helyre tudom hozni vagy kuka? :/
2017. ápr. 16. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy függ össze, bablevest hús nélkül is lehet főzni és nem lesz vízízű.
2017. ápr. 16. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Jókai bablevest? Hogyan?
2017. ápr. 16. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A tarjád eleve főtt volt, azt főzted még egy kicsit. Így persze hogy nem lesz erős füstölt hús ízű alapleved a bableveshez! Ha tudod, hogy fel szeretnéd használni a főzőlevet, legközelebb ne főtt, hanem nyers füstölt húst vegyél, eredeti pácolással /ne beinjekciózott gyorspácoltat/, annak a főzőleve tökéletes lesz babba, lencsébe, káposztás ételekbe, de akár egy krumplilevesbe is.
2017. ápr. 16. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz olyan jó ízű, mintha nyer-füstölt húst főztél volna bele, de azért nem dobnám ki. A bab, a zöldségek, és a rántás is adnak ízt a levesnek, ahogy az első írja, hús nélkül is lehet bablevest főzni (igaz, az nem Jókai, csak simán bableves). Ha van otthon, akkor egy kis füstölt kolbásszal felturbózhatod.
2017. ápr. 16. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!