Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan könyv, ami megtanít...

Van olyan könyv, ami megtanít rendesen főzni?

Figyelt kérdés
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna mondani olyan könyvet, amiben az alapoktól kezdve szinte "minden" benne van. Letöltöttem Gordon Ramsay "megtanítalakfőzni" című baromságát, ami teli van olyan extra kajákkal, amikhez a hozzávalók többe kerülnek, mint a konyha. Olyan könyvet keresek, amiket pl vendéglátós tanulók használnak, leírva rendesen a mártások vagy rántások fajtáit, tippeket, stb.

2017. máj. 29. 05:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Pelle Józsefné: Főzőiskola.

Minden benne van részletesen, onnan kezdve, hogy mire van szükség a konyhában, mit mennyi ideig kell főzni, hogy készül a rántás, stb. Magyaros, hagyományos ételek vannak benne, főzeléktől a pörköltekig minden.

2017. máj. 29. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
50%

Vannak hát,googlén is sok ilyen van,nem csak egy. Keress és ami szimpi töltsd le.

Pontos nevet nem tudok,de én úgy szoktam főzni,hogy belepötyögöm,mit akarok és kiadja a receptét és megcsinálom amit ír.

2017. máj. 29. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Horváth Ilona: Szakácskönyv. Szerintem alapdarab minden konyhában, én akkor kaptam a nagyimtól, mikor 3 éve különköltöztem a vőlegényemmel.

Teljesen egyértelmű dolgok is érthetően le vannak írva, a receptek pedig az "átlag" magyar ízléshez illeszkednek, legalábbis én így érzem.

2017. máj. 29. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Én is a Horváth Ilonát ajánlom. Nagyon sok szakácskönyvem van, de ez a legjobb mind között, főleg kezdőknek.
2017. máj. 29. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Horváth Ilonának még egy pont. Igaz magyar átlagízlésre van szabva, de valóban az alapoktól kezdve a világon minden megtanulható belőle. Az utógondozók folyamatosan frissítik, így nem lehet mondani, hogy nem halad a korral.

Persze lesznek majd extravagáns ízlésűek, akik majd megint lefikázzák...ha valóban meg akarsz tanulni főzni, és jókat enni vedd meg. Később lehet a sztárszakácsok kacifántos műhelyeibe is belesni,de az legfeljebb egy kis világlátásnak tekinthető.

2017. máj. 29. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Én mindkettőt szerettem forgatni!

Pelle Józsefnét és Horváth Ilonát egyformán.

Akár melyiket is tudod először megszerezni, kezdd azzal, majd utána találsz mást is...

2017. máj. 29. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
26%

Nincs.

Főzni a főzés tanít meg.

2017. máj. 29. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem sincs ilyen könyv,a főzni akarás és annak szeretete tanít meg finomat alkotni.
2017. máj. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek, az értetlenkedőknek még inkább, a kedvükért nekifutunk még egyszer: Ha ülsz otthon a konyhában, és gondolkozol, hogy de jó lenne csinálni egy gulyáslevest, de senki nem mondja meg neked, hogy hogy kell rántást csinálni, akkor hogy csinálod meg? Főzés szeretete, mi... egyébként nem szakácskönyvet keresek, abból tényleg csitrillió van, inkább oktatókönyvet, amiben le van írva, hogy mi az a velouté mártás, mi az a vajas rántás, stb, recepteknél már ezt tudom alkalmazni, de így kollektíve biztosan van olyan könyv, ami ezeket leírja, pl milyen fűszerek illenek a bárányhoz, stb... valamiből csak tanulnak a leendő szakácsok :D
2017. máj. 29. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Speciel a gulyásba nem kell rántás :), úgy, hogy tényleg hallgass a jó tanácsot adókra, és vegyél egy sima alapszakácskönyvet, ami otthoni használatra kiváló tud lenni.

Szakácstankönyvet csak akkor vegyél, ha ezt a szakmát szeretnéd kitanulni.

2017. máj. 29. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!