Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kínai kaják finomak?

A kínai kaják finomak?

Figyelt kérdés
pl. narancsos csirke v csípőss savanyú leves. azért kérdezem mert étteremben nagyon finom volt de amikor én akartam itthon csinálni vmi kínai tésztát ami netről lett kinézve döbbenet rossz lett. v az éttermben vmi speciális zsírral főznek és az itthon készített sose lesz olyan?

2017. jún. 4. 23:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Imádom a kínai kaját, de magamnak képtelen vagyok csinálni, közel sem olyan az íze.:D

Éttermek között is hatalmas a különbség, ettem már istenit és ettem már olyat is, amitől hányingerem lett.

2017. jún. 4. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
Én 2001-ben ettem kínai kaját. 6 éves lehettem. Elég zselés állagúnak ítéltem, amely némi vízzel fel volt hígítva. Egyébként valamilyen csirkés ragut ettem. Rizzsel. Én személy szerint szerettem, nekem ízlett. Bár nem enném minden nap. A kínai kajáldák én szerintem tipikus randi helyek. Egyszer elmész a barátoddal, vagy a barátnőddel és rendeltek egy csirkés menüt és jóízűen elfogyasztjátok. Ha még nem voltál, mindenképpen próbáld ki, mer (szerintem finom és -) semmiből nem maradhatsz ki. Tehát - igen, finomak. Nem alkalmasak mindennapi fogyasztásra, de jó csemege gyanánt szolgálhat egy randi, vagy egy baráti társaság alkalmával.
2017. jún. 4. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Nekem annyira nem jönnek be. Persze ízlés dolga.
2017. jún. 5. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Egy fontos dolog! Ha kínait esztek akkor ne valami putri helyre menjetek. A nővérem dolgozott már egy putri kínaiban (legalábbis remélem hogy a többség nem ilyen) és ott az volt az eljárás, hogy megvették a csirkét, 1-2 napig fagyasztás/hűtés nélkül hagyták, ilyenkor ehyhe szagot eresztett, ekkor felszelik csíkokra, beletették valami fűszeres pácba 2 napra, amibe nem csak csirke hanem mindenféle csimbókok is voltak. Amikor kivették a pácból nagyon puha állagú amit kiszednek, összegyúrják a mócsingokkal együtt, megsütik, és attól függően mi lesz belőle, megfelelő fűszeres mézes cuccba mártják. Szóval lehet hogy finom, de nem mindet ajánlom. Azért komolyabb helyeken biztos normálisan készítik el, és ebben az esetben jó is ha finom, de csak azért mert finom, nem minden esetben érdemes a dolgokat megenni/meginni.
2017. jún. 5. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
Hogy jön a kínai kajához, hogy Te nem tudsz főzni?
2017. jún. 5. 02:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Finomak, de normális étterembe menj, ne gyors kajaldaba
2017. jún. 5. 04:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
97%
A "kínai" kaja, amit itthon éttermekben találsz, egyáltalán nem kínai, inkább a kínainak meg a magyarnak (európainak) egy ötvözete, hogy itthon is el tudják adni. A netes recept meg lehet, hogy tényleges kínai kaját írt le (attól függően, hogy milyen weblapon találtad), szóval nem csoda, ha eltér az íze. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen ételnek lehet kismillió elkészítési módja. Hiába keresel rá, hogy nagymami dióstorta receptje és az alapján csinálsz tortát, soha az életben nem lesz ugyanolyan ízű, mint amilyet a te nagymamád csinált.
2017. jún. 5. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
nekem izlenek néha eszem ilyett.van hogy veszek ilyen édes-savanyu mártást és azt csinálom meg .
2017. jún. 5. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Kétszer ettem kínait. Először egy normális helyi kínai étteremben, az kifogástalan volt, nagyon ízlett. Ha jól emlékszem csirkefalatok voltak fafülegombával, pirított tésztával, szójaszósszal.

Második alkalom a Déli Pu. kínai kifőzdéje volt, ahol szerettem volna ebédet enni.Édes-savanyú csirkelevest kértem. Bőséges adagot adtam, csodálkoztam is.Hófehér csirkehúsnak hitt darabok voltak benne, amit ahogy a számba vettem éreztem, hogy sikamlós, csúszós, és sajnos le is szaladt a torkomon.rettenet hányinger tört rám, csak a táskámat megfogva kezemet a szám elé tartva kimenekültem onnan, egyenesen a vasúti mosdóba, ahol visszaadtam a természetnek...borzalmas gusztustalan valami volt, amiről én azt hittem, hogy csirkehús.Lehet, hogy ez volt az büdösített, pácolt, összegyúrt, majd csíkokra hengerelt csirkemaszadék, amiről fentebb írt valaki.

Na azóta inkább hanyagolom a kínait.

2017. jún. 5. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Ugyan miért kell már lepontozni azt, aki leírja a tapasztalatát a kérdezőnek?

Nem a lepontozók ízlése a fontos, hanem, hogy a kérdezőnek hasznos-e a válasz vagy sem...

2017. jún. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!