Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért fut össze/túrósodik...

Aranka 1949 kérdése:

Miért fut össze/túrósodik meg/ a meggylevesem, ha főzőtejszínt teszek bele, vagy pudingot?

Figyelt kérdés

2017. jún. 21. 18:11
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy nem csinálsz hőkiegyenlítést és azért.

A sűrítőanyaghoz először kevés meleg alapanyagot kell keverni, és majd ezzel a langyos cuccal kell összekeverni az egész szószt.

2017. jún. 21. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel,vagy a pudinggal. Ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a tejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.
2017. jún. 21. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
A tejszínt étkezés előtt 10 percel előtte keverném bele, mert a tejtermék gyorsan romlik.
2017. jún. 21. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Jajj könyörgöm ne pudinggal :/


Amúgy úgy kell, hogy tejszínt nem jéghideget egy mérőedénybe szoktam önteni, aztán merőkanállal bele kell merni 3-4 kanál levest, de fokozatosan, apró adagokban. A levest előtte le kell kapcsolni, hogy ne forrjon. Aztán a mérőedényes egyveleget botmixerrel tökéletesen simára turmixolom. Ha sűríteni akarom nagyon pici liszttel habarom, ez a puding az anyósomnál is gusztustalan szokott lenni.


Tehát végeredményben ne közvetlen a lábosba öntsd a tejszín.

2017. jún. 22. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Hokiegyenlites. Plusz amikor mar osszeontod a vegen akkor lassan melegitsd kevergetes közbe, ennyi a titka es a puding meg gyalázat sztem is :)
2017. jún. 22. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Noblesse Oblige ***** válasza:
53%
Ha vanbenne savas cucc pl citrom vagy más gyümölcssav az túrosodást idéz elő.
2017. jún. 22. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
68%
Az első válaszoló leírta amit én is írnék!!!Én is így csinálom és működik.Nagyon fontos hogy a puding teljesen csomómentes legyen!
2017. jún. 24. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszi az egyetértést:) minden sűrítőanyagot, mindig kis folyadékkal keverve, majd a főzőléből is kivéve, egy kicsi kézi drótos habverővel keverek simára,így biztosan nem úszkálnak csomók az ételben. Nagyon csendes forrás közben kell belecsurgatni, és folyamatosan keverni, a kívánt állag eléréséig.Ha marad belőle,(a készételből ) az biztosan sokkal sűrűbb lesz, mint frissen, de egy kis folyadékpótlással könnyen kezelhető.
2017. jún. 24. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 VidraZsolt válasza:
46%
Hát én az Aldiban vásárolt sajátmárkás főzőtejszínt veszem. Ez ugyanis homogenizált. Azt mindegy, hogy hogy adod hozzá, csak össze kell kavarni 1 percig a gyümilevessel kézi habverővel, és kész. Hidegen. Melegen. Bárhogy hozzáadhatod...
2017. jún. 27. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Ma már minden tejszín homogenizált, nemcsak az Aldis...
2017. jún. 27. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!