Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a képviselő fánk?

Hogy készül a képviselő fánk?

Figyelt kérdés
2010. máj. 21. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:
2,5 dl vizet 10 dk zsírral felforralunk. Ha forr,egyszerre beleöntünk 20 dk lisztet,addig keverjük,míg a liszt megfő. Levesszük a tűzről,és egyenként 5 egész tojást keverünk hozzá. Minden tojással nagyon el kell keverni.(Legjobb robotgéppel). Ha kihült ,két kanállal,vagy nyomózsákból zsírozott tepsire fánkokat készítünk,egymástól 1-2 cm távolságra. A fánkokat 4 óráig pihentetjük a tepsin. A sütőt közepes hőfokra bemelegítjük.A sütő aljára egy edényben vizet teszünk, a tepsit is megspricceljük,és lassan sütjük. 15 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ha már szép piros és kemény a teteje,akkor kész. Ha kihültek levágjuk a tetejét,a benne levő hártyát kiszedjük,és vaniliakrémmel,tejszínnel megtöltjük. A kalapját rátesszük,megszórjuk porcukorral,de a kész fánkokat bevonhatjuk csokimázzal is.
2010. máj. 21. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez egy jó recept, én is hasonlóan készitem, csak annyi különbséggel, hogy a tésztát nem habzsákkal hanem kanállal adagolom a tepsire, és sütés elött legalább fél óráig hagyom a konyhában állni, mielött sütni kezdem.


[link]

2010. máj. 21. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ha van kisgyereked,akkor csinálhatsz a masszából hattyút is.

A tésztából vizes kézzel egy hengert formálsz,és az egyik végét kicsit meghajlítod ívesre. Ez lesz a hattyú nyaka. A kész fánkokat megtöltöd,a nyakat a szélére ráteszed. A tetejét kettévágod,és szárnyformára a nyak mögé illeszted. A szárnyak közé tehetsz gyömölcsöt,cukorkát stb. A gyerekek nagyon élvezik.

2010. máj. 21. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!