Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják a mekire,...

Miért mondják a mekire, burger kingre és kfcre, hogy egészségtelenek?

Figyelt kérdés

Mármint nyílván azok, hiszen van bennük tartósítószer, meg színezékek, de kb. ennyi. Semmi más titkos szabadkőműves összetevő.

Kb. ugyanannyira károsak ezek mint a supermarketekben megvásárolt átlag alapanyagok, tehát ha boltból vett cuccokból otthon készited el akkor max. olcsóbban jössz ki, de ugyanannyira káros...

Akik folyton szidják ezeket az gyors éttermeket azok honnan vesznek alapanyagokat és minden nap min. 2 órát főznek?


Amúgy a mekinek az üzletpolitikákja és árai tényleg elég undoritóak, de én nem hiszem hogy ennél több rossz dolog lenne benne.


Volt idő, hogy heti 4x ott ettem nagy mennyiségű kaját, mert ott dolgoztam mellette és ez így ment vagy 5 hónapig.

Most már egy éve nem ettem ott kb. mert már máshol dolgozom, de egy pillanatig nem hiányzott, tehát függőséget sem okoz. És alaig 2. kg-al voltam akkor nehezebb.



2017. júl. 19. 14:04
1 2 3
 1/24 vantel ***** válasza:
79%

Hosszútávon,nagy mennyiségben fogyasztva elváltozásokat okoz a vérképben és a májban.

Csoki is, zsír is.

Mivel finom a hamburger könyű túlzásba enni, kényelmes gyorskaja, lusták nagyon szeretik ezért híznak tőle. Sorolhatnám napestig.

2017. júl. 19. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de nem rosszabb (szerintem) mint az átlag bolti kaják, csokik, stb. Amivel azért manapsag többen élnek mint akik sem. De igazából egy precízen elkészített, "házi" étel is lehet simán olyan egészségtelen pl. a zsírosságát tekíntve. Mégis a mekit és a többit kb. 10/8 ember szidja, s egy csomó olyan pletyka van hogy a krumplit azt egy masszából készítík, de sokak szerint még a hamburgerek is kék folyadékként érkeznek, meg hogy macskamentát sütnek a zsemlébe, stb.
2017. júl. 19. 14:14
 3/24 anonim ***** válasza:
64%
Azért mondták, hogy egészségtelen, mert nem tudni mi van benne, milyen eredetű hús és a többi
2017. júl. 19. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen igazad van abban, hogy aki nem eszik ilyen helyen, a többségük mindenféle félkész szir-szarokat vesz a multikban.


De van ám megoldás, ha minőségi alapanyagokból akarsz tápanyagot IS tartalmazó ételeket enni. Piacon kell vásárolni őstermelőtől. Az én családom étkezése kb 70 %-ban így oldódik meg. Meg kell ismerkedni velük, és akár még általuk készített félkész ételt is tudsz venni, amit otthon csak megfőzöl. Pl. szabolcsi töltött káposztát főzésre készen. Nem beszélve a hentesnél a pácolt húsokról, otthon már csak meg kell sütni. Persze ehhez nagyfokú bizalomnak is társulni kell. Nyíregyházán van egy Nyíregyházi Kosár nevű civil összefogás, ahol a helyi termelőt hozzák össze a helyi fogyasztóval. Nagyon szigorúan ellenőrzik a "beszállítókat" és mivel szerdán éjfélig kell leadni a rendelést, így garantáltan friss árut kapsz pénteken, az átadási napon. Ott minden van, hús, pékáru, zöldség-gyümölcs, feldolgozott élelmiszer (házi tészta, lekvárok, befőttek, füstölt húsáru...)

Vagy feltérképezed a környékedet. Én a munkatársaimtól veszem a gombát, mézet, diót, tyúk és fürjtojást.


Ezt csak így lehet szerintem.

2017. júl. 19. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
36%

Őstermelő az hát... ugyanazt a cart kapod meg, mint bármelyik piacon, vagy szupermarket zöldségosztályán csak drágábban....

Ne gondold azt, hogy Piri néni, vagy Pista bácsi nem fog sumákolni a több pénzért.....

Meg amúgy is, tőlem megba szódhat az olyan ember, aki ha nem tudja jó sok pénzérz eladni, inkább multik parkolóba öntik pl. A dinyét, vagy a tejet, amikor sok ember meg enni nem tud... de ez más tészta....

2017. júl. 19. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó: Attól, hogy őstermelőtől veszed meg a disznóhúst, attól az még majdnem ugyan olyan egészségtelen, mint ha a boltban veszed meg. Mert oké, nincs teletömve táppal, de ugye gondolom te is hallottál már a telített zsírsavról, ami a disznóhúsban a legmagasabb és ami a legkárosabb. Emellett a rengetek töménytelen zsír szépen belépül az érfalba (hogy hogy azt nincs kedvem elmagyarázni, valószínűleg nem ismeri az átlag ember a koleszterin, triglicerid stb. fogalmát, de ajánlom az orvosi biokémia könyvet, ott utána olvashat) és akkor már ott is van, mint a magyar átlag felnőtt férfi, aki szív- és érrendszeri betegségekkel küzd, mivel magas a vérnyomása, a plakk szépen kifakad és jöhet a stroke, tüdőembólia, szívinfarktus stb. Ezt nem tudják felfogni az emberek, azt hiszik, hogy a magas vérnyomás a korral jár és hogy ha a saját disznóját eszik orrba-szájba, akkor is ugyanolyan egészségtelenül táplálkozik. Tudatlanok az ilyen emberek
2017. júl. 19. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
79%
utolsó elöttek szólt, csak beelőztek
2017. júl. 19. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
93%
Csak nagy mennyiségben káros, illetve, ha csak ezen élsz. Nincs benne semmi tápanyag, viszont magas a kalóriatartalma, szénhidrát tartalma. Két sajtburger, + egy közepes krumpli kb 1200 kalória és két óra múlva már éhes vagy. Este bevágsz még egy ekkora adagot az már 2200 kalória. És nem ettél semmi fontosat, amire a szervezetednek szüksége lenne Úgy hízhat el a szervezeted, hogy tulajdonképpen éhezik. Időnként én is eszek sajtburgert, ha megkívánom, de én úgy tekintek rá mint desszertre, nincs is több értéke.
2017. júl. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim válasza:
24%
Zsiradékban sült sós szalmakrumpli, marhahús, zsemlében. 1-2 pohár Cola hozzá. Én sem értem, hogy mi ebben az egészségtelen… :D
2017. júl. 19. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
33%
Azért van különbség disznó és disznó között. A mai sertéstelepeken 3 hónap alatt hízlalnak fel egy disznót és megy a vágóba. Egy őstermelőnél nem így van. Gondoljatok bele hogy és mivel tud vágásra felhízlalni egy disznót? Milyen szeméttel eteti? Aki egy kicsit is ért hozzá az tudja hogy lehetetlen 3 hónap alatt ezt produkálni. A mekire vissza térve egy kicsit szerintem is zsírosabbak a termékeik. Már akkor csöpög mikor kiveszem a papírból. De szeretem. Egyébként szerintem a mértéken van a hangsúly minden ételnél. Ha nem kétpofára zabál valaki akkor nincs gond.
2017. júl. 19. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!