Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ennek a tortának a csokis...

Ennek a tortának a csokis áfonyás krémjét hogy tudnám megcsinálni margarin/vaj nélkül?

Figyelt kérdés

[link]


Szeretném meglepni a páromat ezzel a tortával, DE a vajas krémeket nem szereti. Akármennyire is kevés vaj kerül bele, ő azonnal érzi. Szeretném nem vajasra/margarinosra csinálni, de akkor mivel helyettesíthetném ezt a hozzávalót? Tudnátok ajánlani nekem egy ilyen áfonyás csokis krémet (akár saját receptet)? Vagy csak tippet, hogy hogy hagyhatnám ki. Egy ismerős azt ajánlotta, hogy párizsi krémet keverjek a krémbe vaj/margarin helyett, ez mennyire jó ötlet?


Köszönöm a válaszokat!



2017. aug. 1. 23:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Akkor csak simán hagyd ki belőle a vajat.

Vagy csinálj pudingos krémet.

A párizsi krémben főleg vaj van! :D Úgy, hogy az eleve nem jó ötlet! :D

2017. aug. 1. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
Esetleg mascarpone sajt, vagy csak tejszín egy kis zsekplatinnal? Ha hagysz neki dermedési időt, szépen meg fog maradni a díszítés. Én sem szeretem a vajas krémeket, gyakran szoktam ilyen krémsajtossal pótolni :)
2017. aug. 2. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
Zselatinnal.... bocsi :)
2017. aug. 2. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj ganache-t. Az tejszín és csoki, nincs benne vaj. Ahány gram étcsokoládé, annyi deci tejszínnel össze olvasztva, kihutve, habbá verve
2017. aug. 2. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


A párizsi krém alatt a csoki ganache-ra gondoltam, ugyanis aki ezt ajánlotta, azt mondta, hogy a kettő ugyanaz, elnézést a félreértésért.

2017. aug. 3. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát nem. A párizsi krém kakaopor, tejszín, vaj és cukor.
2017. aug. 3. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A torta receptjében eleve párizsi krém van, szóval bukta. Sőt, a főzés során is kell bele vaj, plusz ki is kell vele habosítani, különben kenhetetlen.


Én ezt csinálnám:


Mascarpone


Cukrászhab (eleve cukrozott, és szépen tart)


Holland kakaópor


Esetleg olvasztott étcsokoládé


Leheletnyi áfonyalekvárt is kevernék a krémhez


A krémet kikevered, majd egész áfonyát keversz bele. A piskótákat vékonyan megkened áfonyalekvárral, utána az áfonyás csokis krém, és így rétegezd.

2017. aug. 12. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!