Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mogyoróbokron termő mogyoró...

Tomy88trance kérdése:

A mogyoróbokron termő mogyoró meddig áll el?

Figyelt kérdés
Honnan tudhatom,hogy jó-e még vagy se, azon kívül,ha pl penészes ,vagy láthatóan rossz és ha avas szagú? Meddig lehet feltörni és felhasználni?

2017. aug. 2. 13:09
 1/3 anonim válasza:
0%
:)
2017. aug. 2. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azon kívül, amit leírtál még esetleg kukacos lehet. ha parányi lyukat látsz rajta , akkor biztos, hogy az, feltörni sem érdemes.

A törökmogyorót mondjuk az ideit, papírral bélelt rekeszekbe szét kell teríteni, és szellős, árnyékos helyen alaposan ki kell szárítani.

Tárolni is vászonzacskóban, szellős, hűvös helyen érdemes.

De, akár a diót, megtörve , nejlonzacskóba téve fagyasztani is lehet, a kártevők és az avasodást megelőzendő.

De fagyasztani sem lehet végtelenségig, mert az avasodás a fagyóban is elkezdődhet, tehát kb az új termés megjelenéséig érdemes.

2017. aug. 2. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm az információt!
2017. aug. 2. 20:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!