Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a palacsintatészta...

Mitől lesz a palacsintatészta finom lágy remegős?

Figyelt kérdés

Arra a világos tésztára gondolok, amit a szakácskönyvekbe is fényképeznek. Ami a tölteléktől függetlenül finom és eteti magát.


Én a tojáson, liszten, és a folyadékon kívül semmit nem szoktam beletenni. A tej mindig kevesebb, mint a folyadék fele, de azért sokat is teszek néha bele. Így nehéz vékonyra sütni és picit gumis lesz. Mit érdemes változtatnom?



2017. aug. 6. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
olvasztott Vajat kell a tésztába tenni. De étel fotózásnál nagyon sokat számit pl az is ,hogy milyen fényképező géppel készítik az adott ételt. Aztán ezt is retusálják külön programok vannak rá fényezési vagy éppen mattitási technikák léteznek arra, hogy minél szebb fényképet lássanak az emberek a fotón.
2017. aug. 6. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Folyadék alatt mit értesz?
2017. aug. 6. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Nem szabad túlsütni, ennyi. Én szoktam néha szárított élesztőt tenni bele, akkor kicsit vastagabbra sütöm. Főzött mák-, dió-, vagy vaníliapudingos-gyümölcsös töltelékkel, esetleg totyogós túrósként (túrótöltelék és vaníliaöntet) nagyon finom és laktató.

Az ételfotózásokból meg nem érdemes kiindulni.:-)


[link]

https://www.youtube.com/watch?v=apPP4QEhILU

2017. aug. 6. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Én tejet, szódát teszek bele folyadékként, és teszek bele egy teáskanál sütőport is. Így sikerült elérnem, hogy egy kicsit vastagabb legyen, és puha is maradjon.

teflonban sütöm, de így is mindegyik előtt szilikonecsettel átkenem olajjal a serpenyőt.

Nem szeretjük az átlátszóan vékony "balcsis" palacsintát.

Az ételfotózás egy külön szakma. balgaság önmagunktól elvárni, hogy egy adott recept alapján az ételünk pont úgy nézzen ki, mint a közölt fotón... :)

2017. aug. 6. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Folyadék alatt természetesen a tejet és a szódát értem.


A "balcsis palacsinta" kifejezést még nem hallottam. De pont az érdekel, hogy azt hogyan lehet elérni. Nekem túl vastag lesz.

2017. aug. 7. 11:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki csak szódával, akkor nagyon vékonyka lesz, de fordítani is nehezebb, mint a vastagabbat.
2017. aug. 7. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!