Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintát milyen "egészséges...

Palacsintát milyen "egészséges" lisztből lehet sütni?

Figyelt kérdés

Miből lehet illetve miből érdemes?

Teljes kiőrlésű. rozs, stb?



2017. aug. 9. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Fehérlisztből a legjobb. Bár nem hiszem, hogy egészségtelen liszt létezne. Vagy melyik az?
2017. aug. 9. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem érdemes.
2017. aug. 9. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként ez olyan vicces. Évszázadokig éltünk ezeken, aztán kitalálják az emberek, hogy egészségtelen a tej, egészségtelen a liszt, egészségtelen a cukor meg a só. Én már azt várom, hogy a vízről mikor kezdik terjeszteni, hogy egészségtelen, és mikor jönnek majd a kémiailag előállított biovizek.
2017. aug. 9. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A fehér liszt sem egészségtelen, de a teljes kiörlésű, durum, rizs, zab, len, szőlő stb lisztek tápanyagtatalma jóval magasabb.

Én vagy zabból vagy rizslisztből csinálok palacsintát.


Itt sok féle lisztet találsz, nagyon jó áron.


[link]

2017. aug. 9. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

"Egészséges" liszten értem a teljes kitörlésűt és társait, amik helyettesíthetik a fehér lisztet.


Én sem vagyok híve annak, hogy mindent egészségtelennek tituláljunk. De be kell látni, hogy az emberek döntő többsége túlsúllyal küzd és ez nagyobb részt van a kajától és csak kisebb részt a mozgásszegény életmódtól. A fehérliszt és a fehércukor tényleg egy túlfinomított valami. A cukorra soha nem mondták, hogy jó belőle sokat enni.

A régi vizi és szél malmokban őrölt lisztek se úgy néztek ki mint a mai finomliszt.

2017. aug. 9. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, hogy nem sértődtél meg a véleményemen, hanem elmondtad a tiédet is. Egyetértek egyébként. #3
2017. aug. 9. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sütöttem már extrém szénhidrátszegényen is, csak általában nem lett annyira jó :)

Arra jöttem rá, hogy keményítő határozottan kell a legtöbb sütibe, a palacsintába is. Én vegyes gluténmentes lisztet és némi maglisztet használok, a gluténes liszteket nem tartom megfelelőnek egészség szempontjából (nem egyértelműen egészségtelen, kinek az, kinek nem, de nem kockáztatok, remekül megvagyok nélküle az év legtöbb napján).

Szóda és kókusztej, a tejet nem tartom egészségesnek, a legtöbb embernek nem is az.

Cukrot nem használok, édes palacsintákba is max. xilitet.


A tk tönkölyliszt (itthon csak az van) annyira közel áll a fehérhez, hogy tuti jó palacsinta lesz belőle. De az emberek ízlése eltér, van, aki kenyérből is a fehéret szereti, nem a teljesen tk-t... Még az én ízlésem sem olyan, mint 10-20 éve.


Ha ki akarjuk hagyni a tojást, akkor szerintem csakis a hajdinaliszt jöhet szóba, bár azt én már nem nevezem palacsintának...

2017. aug. 9. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gesztenyelisztből lehet, de több tojással.
2017. aug. 9. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi teljes kiőrlésűből csináljuk.
2017. aug. 10. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ez a recept liszt nélkül van. Sokszor csináltam már, szereti a családom is :)

2017. aug. 15. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!