Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mangold szár recepteket...

Mangold szár recepteket keresek, de nem találok (? )

Figyelt kérdés

Csak a szár felhasználása érdekel, viszont akárhol keresek, csak a leveléhet találok recepteket. Akerben rengeteg szármangold nö, és szeretném felhasználni, de nem tudom, hogyan lenne a legjobb.


Ezért kérem, aki ismer ilyet, legyen szíves, ossza meg velem.


Elöre is köszönöm, aki segít.



2017. aug. 27. 10:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Jó, hogy eszembe juttattad :D

Ezt még magamnak mentettem el, mert van nekem is a kertbe bőven: [link]

Még én se próbáltam ki, de vegyesen serpenyős zöldséghez már kevertem, abba finom édeskès volt.

Ha te is találsz valamit elküldgeted :)

2017. aug. 27. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, mit a zellerszár, salátákba nagyon jól felhasználható. Persze nem olyan intenzív, mint a zellerszár, hanem kellemes, szolíd ízű.

Tényleg kár lenne kidobni.

2017. aug. 27. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.


Ami inkább érdekelne, az a fött/párolt elkészítési mód - állítólag spárgaszerü az eredmény, de ebben elég szkeptikus vagyok.


Viszont arra nem is gondoltam, gogy nyeresen, salátákba is felhasználható!

2017. aug. 27. 13:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Olívaolajjal,parmezánnal sütve:

[link]


Frittattának:

[link]


Nyersen a szár pürésítve smoothie-kba is jó vagy krémlevesekbe.

2017. aug. 27. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a linkeket!
2017. aug. 27. 16:13
 6/13 anonim ***** válasza:

Csőben sült mángold gombával.


A gyenge mángold szárakat 2 cm-es darabokra vágom.(kb.70 dkg mángold és 25 dkg csiperke gomba)

A gombát felszeletelem.

Kevés vajon külön-külön megpárolom.

5 dkg vajból, 5 dkg lisztből, fél liter tejjel besamellt főzök, ha besűrűsödött,leveszem a tűzről és 2 db tojást valamint 10 dkg reszelt sajtot keverek bele, sózom, egy kevés szerecsendiót reszelek bele.

Egy tűzálló tálba teszem a megpárolt mángoldot,a gombát személyenként egy db felszeletelt főtt tojást , sózom, borsozom, ráöntöm a mártást és a tetejére szórok még egy kis sajtot,

180° hőlégkeverésen addig sütöm amíg a teteje pirulni kezd.

2017. aug. 27. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
KÖszi!
2017. aug. 28. 09:22
 8/13 A kérdező kommentje:
NEm tudom, csak nekem tünik úgy, de a zellerszárnak igen erös spenótíze van - ez normális?
2017. szept. 1. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:

A mángold szárnak spenót íze van. Sőt a mángold levélnek is spenót íze van.

Én a mángold levelet ugyanúgy készítem főzeléknek mint a spenótot.

2017. szept. 2. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

A zellerszárnak zeller íze van.

A mángold szárnak van spenót íze.

2017. szept. 2. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!